Salih Mirzabeyoğlu:Yeni Dünya Düzeni Buradan Başlasın!

Dün Akşam İstanbul Haliç KongreMerkezi tarihi bir konferansa şahitlik etti.Fikir ve Aksiyon adamı Salih Mirzabeyoğlu binlerce kişiye konferans verdi

"Adalet Mutlak'a" başlıklı konferansı dinlemek için Haliç Kongre Merkezi'ni dolduran yoğun kalabalık tarafından ilgi ve "Yaşasın Kumandan Mirzabeyoğlu" tezahüratlarıyla karşılanan Mirzabeyoğlu, konuşmasında her kesimi kendini izah etmeye davet etti.

FOTO GALERİ >>


Bir televizyon muhabirinin kendisiyle ilgili yazdığı haberi okuyan  Salih Mirzabeyoğlu, ezber bozar ama bunu sadece ezber bozmak için değil, insan ve toplum meseleleriyle ilgili bir dünya görüşü sunar. Sanıyorum ki bu, bilhassa rahatsız edici olandır" diye konuştu.

Mirzabeyoğlu, "yaşama hakkı" diye bir şey olmadığını, aslında dünyaya yaşama göreviyle gelindiğini, yaşama hakkının bu görevden doğduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Bir ara herkes AB'ye karşıydı. Bir rüzgar esti, ne oldu anlamadık, şimdi herkes AB'nin güzelliği üzerinden başlıyor konuşmaya. Şimdi biz üniter olduk ama Amerika üniter devlet değil. Bunlar değil önemli olan aslında. Esas olan, şu doğal problemleri nasıl çözeceksin? Her toplumun hafızası, lügatinde topludur. Herkes kendi dilini hakikaten, sahici olarak izah edebilse millet, birbirini zenginleştirir. Bugün biz Amerika'dan, Avrupa'dan, şuradan ya da buradan kelime alıyoruz. Bu, ihtiyaçtan dolayı değil mi? Kelimeleri edebiyatla temellendirmeliyiz."

Kavganın bittiği yerde lafın da bittiğini dile getiren Mirzabeyoğlu, "Sana yapılan haksızlıkları söyleyebilirsin ama bunları söylemek seni haklı çıkarmıyor. Beni Kürt meselesinden ziyade, 'Kürt meselesi ne olmalı?' ilgilendiriyor. Ben bu soruyu sorduğum anda Türklere de diyorum ki 'Beni Türklerin ne olması gerektiği ilgilendiriyor'" ifadelerini kullandı.

Mirzabeyoğlu, Bülent Ecevit'in "militan sol"u kırdığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Ecevit, 'Anahtarı çevirdikten sonra kapı açılacak olduktan sonra şiddete lüzum yok' diyor. Bu, doğru bir laf ama anahtarı çevirip içeriye girdikten sonra içeriye ne döşeyeceğini bilmiyorsun. Orada iktidara gelmen sonun oldu ve bütün solun emeğini kendine bağlamış olarak kendinle birlikte solu da gömmüş oldun. Ecevit'in o devrimci olduğu zamanda bile ben Ecevit'le ölçmedim devrimciliği."
Mirzabeyoğlu , Büyük Doğu bu memleketin tek orijinal fikridir dedi ve daha sonra da evrensel ilkeler diye bir şey olmadığını, bunun "hakim olanın koyduğu kurallar" anlamına geldiğini savunarak, "Yeni dünya düzeni kurulacaksa biz de 'Buradan başlasın' diyoruz" şeklinde konuştu.

SALONU HINCA HINÇ DOLDURDULAR
Konferansa, yoğun ilgi gösteren Mirzabeyoğlu'nun sevenleri, merdivenler dahil olmak üzere salonu hınca hınç doldurdu. Bazı vatandaşlar konferansı ayakta dinlemek zorunda kalırken, salona giremeyen çok sayıda kişi ise  Mirzabeyoğlu'nu  salon dışına kurulan ekranlardan izleme imkanı buldu.

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Toplantı başlamadan önce bir özel bölüme alınan gazetecilere Mirzabeyoğlu’nun tanışmak ve teşekkür etmek üzere geleceği bildirildi. Bir süre sonra ise Mirzabeyoğlu’nun biraz gecikeceği, çünkü şu anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekte olduğu açıklandı. Görüşme talebinin cumhurbaşkanının isteği üzerine gerçekleştiği de bilgi olarak gazetecilere aktarıldı. Daha sonra gecikmeli olarak gazetecilerin yanına gelen Salih Mirzabeyoğlu ise görüşme talebinin “Karşılıklı talep ve rıza” ile gerçekleştiğini söyledi.

Salonda sadece üç kişinin büyük boy  fotoğrafları asılıydı... Sırasıyla  Es Seyyid Abdülhâkim Arvasi  hazretleri ,Necip Fazıl Kısakürek, ve Salih Mirzabeyoğlu...Ve 'İstikbal İslamındır '  pankartları...

 

 FOTO GALERİ >>


 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=W3NbiCohiDI[/embed]

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.