Selahattin Demirtaş 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili konuştu

IŞİD'i protesto etmek ve Kobani'ye destek olmak için 'sokağa çıkma, alan tutma ve harekete geçme' çağrısında bulunan HDP'nin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bazı eksiklikler yaşandı" dedi. Yurt genelinde 50 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin yaralanmasına yol açan; sokakları savaş alanına döndüren olayları teşvik etmediklerini söyledi.

Sokağın meşru bir alan olduğunu söyleyen Demirtaş, 50 kişinin ölümüyle sona eren olaylarda kendisinin ve partisinin inisiyatifi dışında gelişmeler yaşandığını savundu.

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'e konuşan Demirtaş şunları söyledi;

ÇAĞRIYI YAPARKEN BUNLAR AKLIMIZA GELMEDİ

"Herkes eminim bu konuda muhasebe yapacaktır. Provokasyon riskini ortadan kaldırmak gerekir. Bazı eksiklikler yaşandı. Biz çağrı yaptığımızda, HüdaPar binalarına saldırılacağına, Hüdaparlılarla gerilim yaşanacağına dair en küçük bir öngörümüz yoktu. Ne yönlendirmemiz, ne teşvikimiz vardı. Doğrusu çağrıyı yaparken böyle bir şey aklımıza da gelmedi.

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANAMAYIZ

Mevzu Hüdapar mevzusu değil, Kobani’nin düşmemesi için gündem yaratmaktı. Görünen o ki, bu tür durumlarda meseleyi başka bir tarafa çekmek isteyen kontrollü ya da kontrolsüz güçler devreye girebiliyor. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Yaşamını kaybeden, malını kaybeden herkesin canı, malı, huzuru iktidarda olmasak bile aynı zamanda bizim sorumluluğumuzdadır. Yitip giden her can bizim canımızdır. Onun HDP’li, Hüdapar’lı, AKP’li olup olmadığına bakmayız. İnsanların yaşam hakkı, mal, can güvenlikleri kutsaldır."

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.