Şii Milisler Ele Geçirdiği Yerlerde Terör Estiriyor!

Irak'ta Şii milislerin ordu güçleri ve Peşmergeler ile ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar sonrası Şii milisler bölgede adeta terör estiriyor..

Diyala kentinin Celevle ve Sadiye kasabasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmergeler ile IŞİD güçleri arasında yaşanan çatışmalar sonrası kontrol atına alınan bazı mahallelerde Iraklı milislerin sivillere ait iş yerlerini yağmaladığı ve bazı evleri bombaladığı görüntüler ortaya çıktı.

Diyala'da geçen günlerde ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de desteklediği büyük çapta başlatılan operasyonda IŞİD tarafından Irak ordu güçleri ve Peşmergeler'e yönelik düzenlenen bombalı saldırılar ve yaşanan çatışmalarda aralarında üst düzey komutanlarında bulunduğu birçok Peşmergenin öldürüldüğü açıklanmıştı.

Bölgede yaşanan şiddetli çatışmaların ardından kasabanın birçok mahallesinin geri alındığını ileri süren Peşmerge güçleri birçok noktayı kontrol altına almayı başardıklarını belirtmişti.

Sosyal medyada yayınlanan yeni görüntülerde, Irak ordusu tarafından kontrol atına alınan Celevle ve Sadiye kasabasının bazı mahallelerinde sivillere ait iş yerlerinin Şii milislerce yağmalandığı ve bazı evlerin bombaladığı görüntüler bölgede yaşanan vahşeti bir kez daha gözler önüne serdi.






 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.