SP’den “Papa gelmesin” çağrısı

Daha önce Türkleri Nazilere benzeten, sözde Ermeni soykırımını tanıyan ve 2015 yılında Ermeniler için ayin düzenleyeceği iddia edilen Papa’nın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ilk resmi konuğu olarak ağırlanmasına sert tepkiler geliyor. Akit’e konuşan SP’liler, “Papa Türkiye’ye gelmesin” çağrısı yaptılar.

Papa I. Franciscus’un 28-30 Kasım tarihlerinde Türkiye’ye gelecek olması sert eleştirileri de beraberinde getirdi. Daha önce Türkleri Nazilere benzeten, sözde Ermeni soykırımını tanıyan ve 2015 yılında Ermeniler için ayin düzenleyeceği iddia edilen Papa’nın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ilk resmi konuğu olarak ağırlanmasına sert tepkiler geliyor. Akit’e konuşan SP’liler, “Papa Türkiye’ye gelmesin” çağrısı yaptılar. 

SP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, AK Parti Hükümeti ile Gülen Cemaati arasındaki “Papa” savaşını hatırlatarak, Franciscus’un davet yoluyla Türkiye’ye gelmesini çelişki olarak yorumladı. Aydın, “Malum Türkiye’de son 2 yıldan beri hükümet ile Paralel Yapı arasında bir savaş yaşanıyor. Bu mücadele de hükümet tarafı, Papa ile Fethullah Gülen’in diyaloğunu, ona yazdığı mektupları, dinler arası diyalogla ilgili çalışmalarını eleştirerek, çok ağır sözler söylediler.  Şimdi benzer şey Papa’nın Türkiye’ye daveti ile Erdoğan’ın yazdığı mektupta göründüğü kadarıyla ‘Papa hazretlerinin yüksek payelerle’ davet edilmesi, hem de dinler arası diyalog vurgusu, büyük bir çelişkidir” dedi. 

SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç ise “Papa’ya gelme demektense ona Türkiye’ye davet edene ‘Niye davet ettin’ diye sormak lazım” diyerek tepkisini dile getirdi. 

SP Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk ise, “Bu davetin ısrarla ve övgüler dolu bir mektupla  Cumhurbaşkanı tarafından yapılması bizi derinden yaralamıştır. Sözde Ermeni Soykırımını tanıyan Papa’yı ülkemizde istemiyoruz” diye konuştu.

 

YENİ AKİT

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.