Suriye'de Hizbullah hezimeti



Suriye'de her geçen gün büyük saplantıya uğrayan Lübnan Şii örgütü Hizbullah hareketi, son olarak dün Nusra Cephesi tarafından uğradığı saldırılar neticesinde yeniden bozguna uğradı.

Suriye'de Esed rejimine karşı mücadele eden Nusra Cephesi, Şam Kalamoun'da Hizbullah milislerinin bulunduğu kontrol noktasına saldırdı.

Saldırı sonucunda 10 Hizbullah milisi öldürüldü, kontrol noktasında bulunan diğer milisleri kaçtı.

Öte yandan Şam-Kalamoun'un Flita bölgesinde, Mücahitler rejimin bulunduğu mevzileri vurdu, bir çok rejim askeri öldürülürken çok sayıda asker yaralandı.

Flita civarında rejim noktasına saldıran mücahitlerin görüntüleri



Diğer taraftan, Nusret Cephesi mücahitleri Cuma günü Lübnan sınırında Şii Hizbullah hareketinin militanlarının bulunduğu iki kontrol noktasına saldırdı ve buralarda bir grup Şii militan öldürüldü ve çok sayıda da milis yaralandı.  Saldırılardan biri Fleita yakınında diğeri de Lübnan'ın sınırında bulunan Nahleh köyünde meydana geldi.

Lübnan Şii Hizbullah örgütü son birkaç haftada içinde almış olduğu darbeler ile çok sayıda militanını kaybetti.
Geçtiğimiz ay Nusra Cephesi'nin Brital bölgesine düzenlemiş olduğu saldırı sonucunda bir Hizbullah üssünü vurmuş ve burada 18 Hizbullah milisi öldürülmüştü.

Bunun sonrasında ise, Lübnan medyası Hizbullah'ı aşağılayıcı yenilgilerini gündeme getirmişti.

Suriye savaşında Lübnan Şii hareketi Hizbullah, halkın tepkisi ve kızgınlığı sebebiyle, kayıplarını gizlemeye devam ediyor. Her ne kadar Hizbullah kendi kayıplarını gizlemeye çalışsa da Hizbullah Suriye'de binlerce kayıp verdiği biliniyor.


Kaynak : ISLAH HABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.