Tacikistan'da işyerlerinde namaz kılmak yasak

Tacikistan Meclisi alt kanadı İslami Uyanma Partisinin iki milletvekili tarafından teklif edilen işyerlerinde namaz kılma yasağını kaldırmadı.

Yasa teklifi milletvekilleri Muhıddin Kabiri ve Saitumar Hüseyni tarafından sunulmuştu. Tacikistan Meclisi alt kanadı 3 ay devam eden görüşmelerden sonra yasada değişiklik yapmadı. Halkının çok büyük bir oranı Müslümanlardan oluşan Tacikistan’da sadece evlerde ve mescitlerde namaz kılmak serbest. Kamu ve iş yerlerinde Müslümanlara namaz kılma izni verilmiyor.

İş yerinde namaz kıldığı tespit edilen Müslümanlara çeşitli cezalar veriliyor. Gözlemciler ülkede güvenlik çalışanlarının mescit kapılarında nöbet tuttuğunu ve namaza gelenlere kimlik tespiti yapmasının kötü bir gelenek hale geldiğini söylüyorlar.

Çocuklarını mescitlere gönderen anne ve babalar takip ediliyor ve cezalandırılıyorlar. Çocukları mescite sokan imamlar ile polis tarafından sorgulanarak, bunun tekrarlanmaması için yazılı taahhütnameye imza atmaya mecbur ediliyorlar.

DÜNYA BÜLTENİ 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.