150 STK'dan "milli irade" vurgusu

 

Milli İrade Platformunu oluşturan sivil toplum kuruluşlarınca gazetelere verilen ilanda, "17-25 Aralık'ın" Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazındığı belirtilerek, "Vesayete, karanlık suç örgütlenmelerine, tüm darbe girişimlerine karşı yapılan kararlı mücadeleyi bugün de gönülden destekliyoruz. Yeni Türkiye yolunda üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız" ifadesi kullanıldı.

Anadolu Platformu adı altında birçok dini cemaat, vakıf ve derneğin imza koyduğu bildiride, 28 Şubat süreci işaret edilerek 'Bin Yıl Sürecek Denmişti…' başlığının atıldığı bildiride şu ifadelere yer verildi:

'Milleti için başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı, yeni vesayetler tesis edilmemeli; Şahsi, zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçilmemelidir.'

İlana destek veren 97 Sivil Toplum Kuruluşu'nun arasında; İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Erenköy Cemaati, Akabe Vakfı, Hüdayi Vakfı, Safa Vakfı, Sami Efendi Vakfı ve Barla Platformu gibi referans kuruluşların yanı sıra İHH, Yardımeli, Verenel, Türkiye Beyazay Derneği, Deniz Feneri gibi yardım kuruluşları da yer aldı.

MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD gibi sanayici ve işadamları dernekleriyle birlikte, Bilim ve Sanat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Yazarlar Birliği, ÖNDER, Ensar Vakfı ile Akademi gibi eğitim kurumlarının da logosu bildiride yer aldı. 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.