17 yaşındaki Filistinli genci kalbinden vurarak katlettiler

Filistin'de Nablus'un güneyindeki Beyta köyünde, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda 17 yaşındaki İmam Cemil Ahmed Dveykat hayatını kaybetti.


İmam Cemil kalbinden tek kurşunla vurulurken, yanındaki Nail Talat Tiab da bacağından yaralandı.


Hastaneye kaldırılan Tiab, arkadaşı İmam'ın İsrail askerleri tarafından "soğukkanlılıkla" öldürüldüğünü söyledi.


Taib, sınavlarının ardından okuldan çıktıklarını, eve giderken bir parkta oyalanmaya karar verdiklerini belirtti.


"Parka gelir gelmez, bir İsrail askerinin yakındaki bir tepeden bize doğru koştuğunu gördük" diyen Nail, askerin üzerlerine 4 kez ateş açtığını ancak bundan kurtulduklarını söyledi.


Nail, koşmaya başladıkları sırada, tek bir kurşunun İmam'ın kalbine sağlandığını ifade etti.


İmam yere düştükten sonra durduğunu ve ateş açan askere doğru gittiğini söyleyen Taib, askerin kendisine "Kaç! Vuruldum!" dediğini, ancak koşmaya başladığı zaman aynı askerin kendisine de ateş açarak bacağından vurduğunu söyledi.


İsrail ordusundan yapılan açıklamada, iki gencin askerlere yakın bir yoldan taş attığı iddia edildi. Ancak Taib askerlere taş atmadıklarını söylerken, İsrail ordusu da gençlerin hangi yakın yoldan taş attıkları sorusuna cevap vermedi.


İmam, İsrail işgal kuvvetleri tarafından Batı Şeria'da bu sene içinde öldürülen 50. Filistinli.


Aynı saatlerde, İsrail ordusu El Halil'in (Hebron) kuzeyindeki Beyt Ummar'da da Filistinlilerin üzerine ateş açtı, 2 Filistinliyi yaraladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.