4 eski bakan için Yüce Divan kararı ertelendi.

Dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nda karar günü. Saat 15.00'te başlaması beklenen komisyon toplantısı, başkan Hakkı Köylü'nün gecikmesi sebebiyle 15:45'te başladı. Komisyon toplantısına, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler'in kendileri hakkında hazırlanan malvarlığı raporuna yaptığı itiraz üzerine 18.00'e kadar ara verildi. Üç isim, itirazlarına ilişkin belgeleri de komisyona gönderdi.

Aranın ardından komisyon yeniden bir araya gelirken, toplantıya geçmeden önce Başkanı Hakkı Köylü kısa bir açıklama yaptı. Köylü, itirazları inceleyen uzmanların bilirkişi raporları ve itirazların içinden çıkabilirse oylamaya geçileceğini belirtip "uzmanlar işin içinden çıkamazsa oylama ertelenecek" dedi.

Toplantı öncesi konuşan CHP'li komisyon üyesi Emre Köprülü de "Erteleme çıkacağı yönde izlenimimiz var.  MASAK raporlarını incelemek komisyonun işi değil. İşi olmadığı halde bu itirazlar gündeme alındı. Meclis tatile gireceği için 5 Ocak'a kadar erteleneceğini düşünüyorum. Bizimde dosyayı incelemek için yeterli süremiz olmayacak" ifadesini kullandı.

CHP'li komisyon üyesi Erdal Aksünger de üç eski bakanın da ortak itirazları olduğunu söyledi:

"Ortak itirazları 2013'ten geriye giden konularda bizi soruşturamazsınız diyorlar. Bize göre bakanlıkları süresince olan konular soruşturulabilir"

Maliye Bakanlığı'na bağlı MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından hazırlanan rapor, eski bakanların kazançları ile, malvarlıkları arasında orantısızlık olduğu görüşünü içeriyordu.

Verilen arada, komisyonun CHP'li üyeleri bilgilendirmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki odasına gitti.

Komisyon'un CHP'li üyesi Erdal Aksünger,  gazetecilerin toplantıya neden ara verildiği sorularına, MASAK'ın eski bakanların malvarlıklarındaki değişimle ilgili raporuna eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yazılı olarak itirazda bulunduğunu söyledi.

Aksünger,  "İtirazların, üyeler tarafından incelenmesi amacıyla toplantıya ara verildi" dedi.

Toplantıda henüz Yüce Divan oylaması konusunun görüşülmediğini ifade eden Aksünger,  saat 18.00'de yeniden toplandıklarında oylama konusunun ele alınacağını, yapılıp yapılmayacağına ve nasıl yapılacağını konuşacaklarını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.