ABD'de 2 Polis Öldürüldü



Polislerin siyahları öldürmesine karşı protestoların sürdüğü ABD’nin New York kentinde 2 polis öldürüldü. Sosyal medyada polisi eleştiren ifadeler kullanan saldırgan iddialara göre daha sonra kendisini de öldürdü.

New York polisi, Brookyln'in Bedford-Stuyvesant bölgesinde duran polis devriye aracına yerel saatle 14.50'de saldırıldığını açıkladı. Aracın içinde oturan iki polis memurunu silahla vurarak öldüren 28 yaşındaki Ismaaiyl Brinsley, daha sonra gittiği metro istasyonunda kendisini de öldürdü.Kendisi de bir siyahi olan İsmaaiyl  sosyal paylaşım sitesine saldırıdan saatler önce “bizden her ölüye karşılık onlardan iki öldürelim” yazdığı da ortaya çıktı.

Yerel medya 28 yaşındaki siyah ABD'li Brinsley'in sosyal medyada polisi eleştiren ifadeler kullandığını bildirdi.

Polis, Brinsley’in Cumartesi günü Maryland Eyaleti’nde kız arkadaşını silahla yaraladıktan sonra Brooklyn’e gittiğini açıkladı.

Protestolar sürüyor

Cumartesi günü ABD'de son beş ayda dört siyahın polis tarafından öldürülmesini protesto edenlerle, polise destek olanlar New York belediye binası önünde karşı karşıya gelmişti.

Ferguson’da Mike Brown’un öldürülmesiyle başlayan protestolar, siyahları öldüren polislerin aklanmasıyla ABD’nin pek çok kentine yayılmıştı.

28 yaşındaki Akai Gurley, New York'un Brooklyn bölgesinde polis memuru Peter Liang tarafından 20 Kasım gecesi vurulmuş, olayın kaza olduğu öne sürülmüştü.

Kaynak: AFP ve Reuters

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.