ABD İşkencelerini itiraf etti: Bir hata yaptık!

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, CIA'nin işkence uygulamalarına ilişkin, 'Bir hata yaptık, bu bir daha asla olmayacak' dedi.Ancak bu Hata itirafı bile ABD'yi Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği işkencelerde temize çıkaracak cinsten değil..

Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruların yanıtlayan Earnest, ABD Başkanı Barack Obama'nın, rapora bakışını da açıkladı. Earnest, ''Başkan'ın bu konuya ilişkin görüşü, bu bilgiler önemli ulusal güvenlik bilgilerini açığa çıkarıyor olsa bile, moral değerlerimize çok büyük zararlar vermesi nedeniyle, bu yöntemlerin en başından beri kullanılmaması gerektiği şeklinde. Doğru olan başka bir şey de, tersinin ne olduğunu, yani kitaplara, kurallara uygun sorgulamalar yapılsa sonuç ne olurdu, onu bilmek olanaksız'' dedi.

 

ABD Başkanı Barack Obama'nın, raporda belirtilen tekniklerin kullanılmasının ABD'nin moral değerlerinin önemli ölçüde yıprattığı görüşünde olduğunu, Başkan seçilmesinden iki gün sonra bu tür işkence yöntemlerinin kullanılmasını yasakladığını söyledi.

''BU HATA BİR DAHA TEKRARLANMAYACAK''

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'nin yayınladığı, CIA'nın 11 Eylül saldırıları sonrası yapılan işkenceleri irdeleyen raporu yayınlamalarının ABD'nin hataları konusunda açık ve dürüst olduğunu gösterdiğini anlatan Earnest, "Dünyaya hata yaptığımızı ve bunun bir daha asla tekrarlanmayacağını açıkça gösterebilmeliyiz" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.