ABD'de siyahi bir genç daha polis kurbanı

ABD'de geçtiğimiz Ağustos ayında siyahi Michael Brown'ın öldürüldüğü St.Louis'de dün benzer bir olay daha yaşandı. St.Louis kentinde bir benzin istasyonunda, Amerikan polisi, silahlı 18 yaşındaki bir genci vurarak öldürdü.

ABD polisi, 18 yaşındaki siyahi gencin polise silah doğrulttuğunu iddia etti. Olay yerinde toplanan 100 yakın kişi polisi protesto etti. Siyahi genci öldüren polisin beyaz olup olmadığı yönünde henüz bir bilgi bulunmuyor.

Kimliği henüz açıklanmayan gencin geçtiğimiz Ağustos'ta Michael Brown'un öldürüldüğü bölgeye yakın bir yerde vurulduğu belirtildi.

18 yaşındaki Michael Brown'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri kısa sürede tüm ülkeye yayılmıştı.

Brown'u öldüren polisin yargılanmasına gerek olmadığına karar verilmesiyle geçen ay sokaklar bir kez daha karışmıştı.

Siyahilerin öldürülmesine misilleme olarak hafta sonunda da, New York'ta iki polis devriye araçlarına ateş açılması sonucu yaşamlarını yitirmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.