Alperenler BBP'den Ayrıldı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Paralel Yapı'ya destek vermesi nedeniyle parti ile yollarını ayıran Alperen Ocakları ikiye bölündü. Büyük Birlik Partisi'ne bağlı Alperen Ocakları'ndan bir grup, parti ile bağını kopararak "Alperen Ocakları Derneği" isimli yeni bir oluşum kurdu.

Eski adı Nizam-ı Alem Ocakları, yeni adı ise Alperen Ocakları olan ve Büyük Birlik Partisi'nin gençlik kolları olarak faaliyet gösteren oluşum iki parçaya ayrıldı. Bir grup aynı isimle ve partiyle bağını devam ettirerek faaliyetlerini sürdürürken, bir diğer grup Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ismi ile yeni bir oluşum kurdu.

Alperen Ocakları'nın mevcut internet sitesini de elinde bulunduran Dernek, buradan yaptıkları duyuruda ayrılıklarını şu ifadeleri duyurdu;
"Büyük Birlik Partisi'nin mevcut genel başkanının ve çekirdek yönetiminin idealize ettiğimiz fikirleri ve misyonunu üstlendiğimiz değerleri temsil edebilme kabiliyetine ve samimiyetine sahip olmadığını düşünmemiz hasebiyle kendilerine mesafeli olduğumuzu, onların kararlarının, kelamının ve izledikleri siyasi yol haritasının bizleri kapsamadığını deklare ederiz."

Al Jazeera'nin görüştüğü BBP Basın Müşavirliği, ayrılan grup ile fikir ayrılığının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerçekleştirdiğini söyledi. BBP ve Genel Başkan Mustafa Destici, bu seçimlerde muhalefetin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemişti. Ayrılan grup ise bu karara karşı çıkmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.