Ankara'da 23 Bin Suriyeli Misyoner Pençesinde

23 bin Suriyeli mültecinin yaşadığı Altındağ ilçesinin Önder, Hacılar, Alemdağ Mahallesi’nde misyonerlerin, Müslüman Suriyeli ailelerin çocuklarının dinlerini değiştirmek için ‘Social Center’ adı altında ‘misyoner’ okulu kurduğu ortaya çıktı…

BAŞKA İLLERDE DE VAR!

BU okullar Türkiye’de ilk değil. Daha önce de benzer kılıflarla başka illerde de ‘Misyonerlik’ propagandası yapmak amacıyla aynı okulların faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

Resmi olmayan bu tür okulları dernekler adı altında kuran misyonerlerin, özellikle büyükşehirleri tercih ettiği belirtiliyor. Mültecilerin yoğun olarak yaşadığı illerde faaliyet yürüten bu okulların, Suriyeli çocukları tuzaklarına düşürdükleri iddia edildi.

2011 yılından bu yana ülkelerinde yaşanan iç savaş yüzünden ülkelerini terk eden Suriyeli Müslüman mülteciler, bu sefer de ‘misyonerlerin’ kirli tuzaklarına düşmek üzere. Ankara’nın nüfus yoğunluğu olarak en büyük ilçelerinden olan Altındağ’ın metruk mahallerinde barınan yaklaşık 23 bin Suriyeli Müslüman mültecinin yaşadığı bölgede ‘misyonerlerin’ sözde okul adı altında Müslüman çocukları Hıristiyanlaştırmak üzere olduğu ortaya çıktı.

23 BİN SURİYELİ’NİN YAŞADIĞI BÖLGEDE FAALİYET

İç savaşın başladığı tarih olan 2011 yılından bu güne Türkiye’ye yaklaşık 1 milyon 700 bin Suriyeli mülteci geldi. Bunların önemli bir kısmı kamplarda barınmasına rağmen, kampların kapasitelerinin yetersizliği yüzünden yüz binlerce mülteci ise özellikle büyükşehirlerin varoş mahallerini mesken tuttu. Son dönemde ise Ankara’da artan Suriyeli mültecilerin büyük bir bölümü Altındağ ilçesinin sınırlarında barınıyor. Metruk mahalleri seçen mülteciler buralarda yaşam mücadelesi veriyor.

Bölgenin en etkili yardım kuruluşu olan ÖNDER verilerine göre sadece kendi kurumlarına 3 bin aile kayıtlı. Toplamda ise 23 bin mülteci ilçenin metruk mahallerinde ikamet ediyor. Bunu fırsat bilen misyonerler ise bölgeyi mesken tutarak, faaliyetlerini kurdukları dernekler adı altında yürütüyor.

MÜSLÜMAN DERNEK ADI İLE MİSYONERLİK

Altındağ ilçesinin Önder, Hacılar, Alemdağ Mahallesi bölgesinde yoğun olarak yaşayan kimsesiz Suriyeli mültecileri tuzaklarına düşürmek için harekete geçen ‘misyonerlerin’ bölgede farklı bir yol izledikleri de böylelikle anlaşıldı.

Bölgede ‘Kadir Derneği’ adı ile sözde Müslüman dernek kılıfı altında çocukları Hristiyanlaştırmak üzere harekete geçen misyonerlerin ‘Social Center’ adıyla ‘misyonerlik okulu’ kurdukları anlaşıldı. Kurumda görüştüğümüz şahıslar adını Social Center olarak bize açıklamalarına rağmen, binanın üst katı tamamen bir okul gibi tasarlanmış. Okul gibi tasarlanan binada öğrencilere yönelik Arapça ve İngilizce uyarı levhaları da dikkat çekti.

KİMSE NE OLDUĞUNU BİLMİYOR

Konu ile ilgili yaptığımız görüşmelerde hem bölge esnafı hem de bölgedeki mahalle muhtarları sözü edilen ‘Misyoner Okulu’ ile ilgili hiçbir şey bilmediklerini söyledi. Okulun civarında olan esnaf ise ‘kim olduklarını, nereden geldiklerini, neyle uğraştıklarını’ bilmediklerini ancak son dönemde çalışmaların yoğunlaştığı, özellikle çocukların bu sözü edilen okula gidip kayıt yaptırdığı ifade edildi. Bölgede etkili olan bir hayır kurumu adına çalışan A. A. adlı bir Suriyeli’de okul ile ilgili bize yaptığı açıklamada, okulun İstanbul merkezli bir yapının parçası olduğunu belirterek, ne amaç güttüklerini anlayamadıklarını ancak gizli bazı işler yürüttüklerini düşündüğünü söyledi.

BİZİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDILAR

Bize ulaşan bir iddiayı araştırmak için gittiğimiz Misyoner Okulu’nda, bizi görenler önce tedirgin oldular ve ardından da konuyla ilgili herhangi bir şey bilmediklerini ilettiler. Gazeteci olduğumuzu söylediğimiz ve konu ile ilgili bir araştırma yaptığımız kaydetmemize rağmen, ‘kendilerinin yetkili olmadığını’ söylediler. Yetkili biri ile görüşmek istediğimizi iletmemize rağmen ise de telefonla İstanbul’dan ‘Toylan’ adlı biri ile görüşerek bizim hakkımızda bilgiler verdiler. İstanbul’daki şahsın bize telefonla döneceklerini kendilerinin hiçbir konuda bilgi veremeyeceklerini ileten yabancı uyruklu oldukları anlaşılan şahıslar, bize sürekli ‘size kim söyledi, burayı nasıl buldunuz’ gibi sorular yöneltti.

2 KATLI BİNA, 19 SINIF, 300 ÖĞRENCİ

Hacılar ile Alemdağ Mahallesi sınırında bulunan 2 katlı binanın en üst katını kiralayarak faaliyete başlayan Misyonerler, tadilat işlerini tam olarak bitiremedikleri için okulu önümüzdeki günlerde açacak. Aylık 5 bin TL’ye binayı kiralayan misyonerlerin, bir yılık kirayı ise peşin ödediği öğrenildi.

19 sınıfı olan ‘Social Center’ adı altına gizlenen bu okula bu güne kadar 300 Suriyeli mülteci çocuğun kaydedildiği öne sürüldü.  Hazırlıkların son aşamasına gelen misyonerler, binada gece gündüz çalışma yürüterek okulu önümüzdeki günlerde açacak. Binada dikkat çeken bir diğer nokta ise güvenlik.  Bölgedeki diğer binalar dikkate alınınca okulun bulunduğu binada çok sayıda güvenlik kamerasının olması ise dikkat çekti. Bina’da Social Center veya ona benzer herhangi bir ne bilgilendirici tabela ne de bir bilgi bulunuyor. Binanın giriş kapısının üstünde ise yine binanın ilk katında faaliyette bulunan MEB’e bağlı özel bir rehabilitasyon merkezinin tabelası bulunuyor.

Dışarıdan bakılınca binada sadece rehabilitasyon merkezinin tabelasının bulunması ise misyonerlerin her zaman olduğu gibi yine bir kılıfın altına gizlendiklerini de gözler önün seriyor. Bölge halkından edindiğimiz bilgilere göre ise eylül ayında da bazı şahısların aynı binayı kiraladığı ve ‘Fransızca, Almanca ve İngilizce’ eğitim vereceklerini söylediklerini ancak, faaliyete geçmeden bölgeden kaçtıkları da öne sürüldü.

BAŞKA İLLERDE DE VARMIŞ !

Edindiğimiz bilgilere göre bu okul Türkiye’de ilk değil. Daha önce de benzer kılıflarla başka illerde de ‘Misyonerlik’ propagandası yapmak amacıyla okullar kurulduğu kaydedildi. Resmi olmayan bu tür okulları dernekler adı altında kuran misyonerlerin, özellikle büyükşehirleri tercih ettiği kaydedildi. Suriyeli Mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Hatay, Mersin, Adana, Ankara, İstanbul gibi illerde faaliyet yürüten bu karanlık yapıların, Suriyeli ailelerin çocuklarını tuzaklarına düşürdükleri iddia edildi.

Milli Gazete

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.