Azerbaycan'da Şia kesiminden Hz Ayşe'ye çirkin iftira:

Umuma açık yerlerde bizim ‘’Sünni kardeşlerimiz’’ ‘’diyalog’’ ‘’hoşgörü ve karşılıklı anlayış’’ gibi  cümleler kurup işin aslında, özünde ve pratik uygulamalarda; içlerinde gizledikleri kinlerini ve nefretlerini her fırsatta kusmaktadırlar. Aslında bu gibi söylemlerinin sadece tribüne oynamak olduğu da zaten bilinen bir gerçektir. 
Bu kesim umuma açık toplantılarında: ‘’Bizler sahabeye ve Allah resulünün (S.A.V) hanımlarına küfür etmiyoruz’’ diyorlar. Fakat dolaylı olarak hem müminlerin annesi Hz Ayşe’ye, Hz Abu bakir, Hz Ömer vb. Sahabeler’e her fırsatta küfür isnat ediyorlar.
Dün Azerbaycan’da Şia kesiminin bir numaralı yayın organlarından olan deyerler.orgsitesinde yayınlanan başyazıda Müminlerin annesi Hz. Ayşe’ye ve Hz. Ömer’e (R.A) akıl almaz küfürler ve çirkin isnatlar edildi.
deyerler.org yayınlanan başyazıda ifade ediliyor ki: ‘’ Allah Resulü kendi evinde (S.A.V) Ayşe’ye emanet olarak söylüyor ki: Ey Ayşe! Sana bir şey söyleyeceğim fakat bunu kimseye söylemeyeceksin ve bunu sır olarak tutacaksın. Eğer böyle yaparsan Allah seni mükâfatlandıracak ve üstünlük verecekti. Eğer sana söylediklerimi ifşa edersen İslam’dan çıkar kâfir olursun.’’
deyerler.org yayın organın kadrosu iddia ediyor ki: ‘’Ayşe bu sırrı tutacağına dair Allah Resulün söz verdi fakat kısa bir müddet sonra Ayşe bu sırrı tutmayarak Ömer’in kızı Hafıza ’ya söyledi. Sonra Ayşe ve Hafsa Bu durumu babaları olan Abu bakir ve Ömer’e ilettiler. Bundan sonra bu söylenti münafıklar ( burada sahabeleri kastediyorlar) arasında yayıldı ki; Muhammed halifeyi kendi neslinden seçiyor ve fars kralları gibi her zaman hâkimiyette kalmak istiyorlar. Diyerek fitne tohumları ektiler ve böylece fitneler başladı.’’

Şimdi ben soruyorum:

Bu yalanlarınız ve iftiralarınız neye hizmet ediyor?

Dünyada ve  Azerbaycan’da ehlisünnetin en mukaddes değerleri olan Hz Ayşe, Hz Abu Bakir, HZ Ömer gibi sahabalere iftira atıp  saldırarak hangi kargaşayı çıkarmayı düşünüyorsunuz? 

Neden fitne peşindesiniz? Yoksa ağa babalarınızdan her yerde olduğu gibi Azerbaycan’da da mezhep fitnesi çıkartın diye emir mi aldınız? 
Böyle yapmakla IŞİD'en bir farkınız olmadığının farkındamısınız ?

 

Time Türk/ Furkan Azeri

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.