Batı'yı krize sokan görüşme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ikili anlaşmalar için Türkiye'ye düzenlediği resmi ziyaret, Batı'da rahatsızlık uyandırdı. Erdoğan ve Putin'in Batı'ya karşı ittifak yapabileceğini öne süren bazı yayın kuruluşları Erdoğan ve Putin karşıtlığını yineledi. Yanı sıra iki liderin yakınlaşmasının Batı'da oluşturduğu korkuyu gözler önüne serdi.

Alman Focus dergisi Putin için 'Çar', Erdoğan için 'Sultan' ifadelerini kullandığı değerlendirmesinde, her iki lider hakkında da, "Şu anda Batı'da pek iyi konuşulmuyor. Putin Batı'nın yaptırımlarına kızıyor, Erdoğan Batı'yı sömürgeci olarak görüyor. Şimdi bu ikili buluşuyor, 'rambo' politikacılar Batı'ya karşı işbirliği yapar mı?" sorusunu sordu.

'ERDOĞAN PUTİNLEŞİYOR'

Dergi ayrıca, Erdoğan ve Putin'in ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve IŞİD'e karşı mücadele gündemiyle bir araya geleceklerini ancak birbirlerine 'Batı'yı şikayet edeceklerini' , Erdoğan'ın Putin'in yolundan gittiğini ve vücut diliyle otoriter siyasi tarzı başta olmak üzere, Batı'ya şüpheci yaklaşımının da Putin'le aynı olduğunu öne sürdü. Humboldt-Viadrina Okulu'nda Ortadoğu ve Kuzey Afrika Yönetim Merkezi Müdürü olan Steinbach, "Erdoğan giderek Putinleşiyor" ifadelerine yer verdi.

'DEĞERLİ YALNIZLAR'

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Türkçe yayın yapan internet sitesi, Erdoğan - Putin zirvesini 'değerli yalnızlar' benzetmesiyle gündemine taşıdı. Türkiye ve Rusya'nın uluslararası ilişkilerinde derin sorunlar yaşadığını belirten yayın kuruluşu, iki ülkeyi 'yalnızlaşmaya' başladığını öne sürdü.

Erdoğan ve Putin'in Batı'dan gelen eleştirilere kulak tıkadığını ekleyen site, Erdoğan ve Putin'in birbirine daha sık benzediğini söyledi. İngiliz yayıncı Erdoğan ve Putin görüşmesinin Batı'ya 'Size rağmen yan yanayız, stratejik işbirliği yolunda ilerliyoruz' mesajı verdiğini belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.