Berlin'de camiye taşlı saldırı

Berlin'de Türklerin yoğun olarak oturduğu Kreuzberg semtinde meydana gelen olayda yaralanan olmazken, atılan taşlar camide maddi hasara yol açtı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre gece saatlerinde caminin camlarını taşlayan saldırgan ya da saldırganlar, ara sokakta kendilerini bekleyen bir araçla kaçtı. Sabahın erken saatlerinde caminin camlarının kırıldığını fark ettiklerini söyleyen caminin görevlilerinden Ömer Uçar, hemen polisi aradıklarını ve olay yerine intikal eden polisin incelemelerde bulunduğunu belirtti. Uçar, camilerine ilk kez böyle bir saldırı düzenlendiğini, daha önce benzeri bir olay yaşamadıklarını ve herhangi bir tehdit de almadıklarını söyledi.

Caminin camlarının atılan taşlar sonucu kırıldığını söyleyen Ömer Uçar, "Aslında camimiz küçük, semt mescidi niteliğinde, fazla cemaati olmayan bir ibadethane. Yaklaşık 30 senedir buradayız ve şu ana kadar bir problem yaşanmadı. Komşularımızla ilişkilerimiz çok iyi. Bu olaydan sonra etrafımızdaki Alman komşularımız da gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. İnşallah suçlular bulunur ve gerekli cezaya çarptırılırlar. Aksi takdirde bunun önünü alamayız. Avrupa'da yaşayan insanlarımızın endişeli ve kafalarındaki soru işareti giderek büyüyor" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.