Çeçen Mücahidler Bir Gece Ansızın Geri Döndüler..

Çeçenistan'da direnişçilerin dün gece Grozni'yi basması sonucu başlayan çatışmaların halen sürdüğü bilgisi geliyor..


Kafkasya Emirliğine bağlı direnişçilerin devam ettirdiği operasyonu Emir Hamzat komutanlığında yürütülüyor. Rusya yanlısı politikasıyla ve Çeçenistan mücahid ailelerine yönelik saldırıları ile bilinen Kadirov milisleri ise en 70 80 üzerinde kayıp verdiklerini açıkladı..


Rus destekli  Kadirov'un "Mücahidler buraya gelemezler. Burası en az Moskova kadar güvenli" demesinin üzerinden 48 saat geçmeden yaklaşık 400 direnişçi Grozni'ye girdi.


Merkez Bankası, devlet televizyonu ele geçirildi. Kadirov'un kulelerinde çatışmalar sürüyor

Başkentteki Merkez Bankasını ele geçiren direnişçiler, bundan sonra Kadirov'un devlet televizyon binasına da girmeyi başardılar.

FOTO GALERİ >>>


 

Direnişçilerin bir sonraki hedefi Devlet Televizyonu binası oldu.

Direnişçiler, saldırı sırasında çektikleri videoda "Kalabalık bir grup mücahidle saldırıyı başlattık. Bu Kadirovcu çetelerin Müslüman kadınlara yönelik saldırılarına bir misillemedir. Kadirov bundan sonra rahat uyuyamayacağını görecektir. Bizler Kafkasya Emirliği Çeçenistan Vilayetine bağlı savaşçılarız. Emirimiz Komutan Hamzat'tır. Bu eylemimizi Kafkas Emiri Ali Ebu Muhammed'in talimatıyla gerçekleştirdik. Çok sayıda mühimmata el koyduk. Ganimetleri taşıyamıyoruz. Rus işbirlikçileri korkularından deliklerine saklandılar. Şimdi Putin'e kendilerini kurtarmaları için yalvarıyorlar." şeklinde konuştular.

 

KIZ KARDEŞLERİMİZE YAPTIKLARI ZULÜMLERE BİR CEZADIR"

Grozni'ye giren ve devam eden operasyonda konuşan bir mücahid çektiği videoda, "Bizler, Kafkasya Emirliği-Çeçenya Vilayeti mücahidleriyiz. Cevherkale (eski Grozni)’ye Emir Hamzat’ın talimatıyla girdik. Şu an çatışmalar devam ediyor. Yine bizler, İmarat Kavkaz Emiri Ali Ebu Muhammed’e beyatlıyız.

Şehir merkezine çok sayıda mücahid girmiş bulunmaktadır. Bu eylem, mürtedlerin kadınlara, kız kardeşlerimize yaptıkları zulümlere bir cezadır. Bu intikam eylemi, istişhadi eylemdir ve bizler, ölene kadar burada savaşacağız.

Şu an bazı sonuçlar vardır. Allah, pek çok kafiri bizim elimizle yok etti. Yine çok sayıda araç ve askeri teçhizatı ganimet aldık. Hepsini taşıma imkanımız yok fakat Allah bize yardım ediyor. Bizler, şehrin pek çok yerine yayılmış vaziyetteyiz, çatışmalar devam ediyor. Ve şu ana kadar bizden kimse yaralanmadı ancak onlardan çok sayıda ölü var.

Allah (c. c.), Kuran’da diyor ki; “Onlarla savaşın ki Allah sizin elinizle onlara azap etsin. Onları rezil etsin…”

Allah (c. c.), tüm günahları affeder. Biz bunu görüyoruz. İşte durum! İşte bizim hayatımız! Allah-u Ekber!" dedi.
KENDİNİZİ DEŞİFRE ETMEYİN EVLERİNİZDE KALIN
Kafkasya Emirliğine bağlı direnişçiler, kendilerine katılmak için Grozni'de silahlanan gençlere evlerinden çıkmayarak beklemeleri talimatını verdiler.

Çeçen gençlere gönderilen ses kaydında Emir Hamzat adına konuşan direnişçi; "Kardeşlerimize sesleniyorum. Lütfen evlerinizden çıkmayın. Mücahid sayımız yeterli. Bu savaş daha uzun sürecek. Kendinizi deşifre etmeyin" diye konuştu.

PUTİN : ÇEÇEN İSYANCILAR YİNE BAŞ GÖSTERDİ !

"Saldırı haber alındığında Kremlin’de Rusya lideri Putin’in ulusa sesleniş konuşması öncesi güvenlik önlemleri arttırıldı. Putin konuşmasında, "Çeçenistan'da isyancılar yine baş gösterdi. Yerel güvenlik güçlerinin halledeceğine eminim." dedi.

Öte yandan , Rus Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, saldırıda 10 polisin öldüğünü ve 28 polisin yaralandığını doğruladı. Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, polisin bina çevresinde güvenlik noktaları kurduğunu ve halka sokağa çıkmamalarını tavsiye ettiğini söyledi.

 

ÖLENE KADAR BURADA SAVAŞACAĞIZ !

Çeçen direnişine yakın sosyal medya hesapları, direniş grubunun Açay Martan'dan geldiğini ve liderlerininin de Kafkasya Emirliği Çeçenistan Vilayeti Emiri Emir Hamzat olduğunu duyurdu. Yine çeçen direnişinin medya organı olan Kavkaz Center'da türkçe alt yazı ile yayınlanan bir medya mesajında da bir direnişçi, çok sayıda direnişçinin  Grozni'ye girdiğini duyurarak, "Yaptığımız eylem istişhadi eylemdir ve ölene kadar burada savaşacağız" diyor.

 FOTO GALERİ >>>


 

ARABALARLA POLİS KIYAFETİ GİYMİŞ OLARAK GELDİLER

 Kafkasya Emirliği’ne bağlı mücahidler, Çeçenya’nın başkenti Caharkale(Grozni)’ye çok sayıda araçla girdi,

Gece arabalarla Grozniye giren Çeçen Direnişçiler...

https://www.youtube.com/watch?v=pEJphQEwA8M

 

https://www.youtube.com/watch?v=QIC2lI2Exys#t=15

 

 

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ZVuDiPPvau8#t=21[/embed]

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.