Cemaat'e Operasyonunun Şifreleri 4 Yıl Öncesine Dayanıyor

Söz konusu operasyon İstanbul ağırlıklı olmak üzere 22 Ocak 2010'da "El-Kaide" ye yönelik düzenlenmişti.

HEDEF İSİM NEDEN DEĞİŞTİ?

İddiaya göre 2010 yılındaki bu operasyon "Tahşiyeciler" grubuna yönelik başlatıldı. Mahkemeden dinleme kararı alındıktan 2 gün sonra resmi evraklara operasyonun "El-Kaide yanlısı Mehmet Doğan grubu"na yönelik yapıldığı yazıldı. Değişikliğin nedeni "14 aralık operasyonu"nda gözaltına alınan şüphelilere yöneltilecek sorulurdan biri olduğu öğrenildi.

 

"FARKLI" OPERASYONLARDA "AYNI KAFİLE NUMARALI" BOMBA

Soruşturmanın delillerden biri de "aynı" kafile numaralı sis bombalarının "farklı" operasyonlarda ele geçirilmesi. Bu durumu savcılık bir çelişki olarak değerlendirdi. 2010 yılında Bahçelievler'de bir evde Mehmet Doğan grubuna yapılan baskınlarda ele geçirilen sis bombasıyla "Zir Vadisi"nde yapılan kazılarda bulunan sis bombasının kafile numaralarının aynı olduğu belirtiliyor. Savcılık bunun nedenini şüphelilere soracak. YineKartal'da 2009 yılında bir operasyonda ele geçirilen bir başka el bombasının kafile numarasının bu gruba yönelik düzenlenen operasyonda bulunan bir el bombası ile aynı olduğu belirtiliyor.

GÜLEN'İN TALİMATIYLA YÖNLENDİRME İDDİASI

Öte yandan Hidayet Karaca'nın, Fettullah Gülen'den aldığı talimatlarla "Şefkattepe" ve "Tek Türkiye" dizilerinin temasına müdahale edildiğinin ileri sürüldüğü soruşturmada bazı gazetecilerin geçmiş dönemde yapılan operasyonların başlangıcı ve gelişmesiyle ilgili maksatlı değerlendirmeler yaptığının iddia edildiği ileri öğrenildi.

2010 YILINDAKİ OPERASYON

Cemaat operasyonunun dayandığı belirtilen Mehmet Doğan grubu (Tahşiyeciler) soruşturmasını ve sonuçları dönemin valisi Muammer Güler, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Komutanı Dr. Kurmay Albay Hamza Celefoğlu'nun hazır bulunduğu açıklamayla duyuruldu.

57 GÖZALTI, EL BOMBASI, TABANCA

Ankara, Erzurum, Kayseri, Kırıkkale, Muş, Niğde ve Samsun İl emniyet müdürlükleriyle birlikte ortaklaşa düzenlenen operasyonda 57 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 3 adet el bombası, 1 adet sis bombası, 7 tabanca ile fişek, hançer, kılıç ve örgütsel döküman ele geçirildiği açıklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler arasında emekli imam Mehmet Doğan da bulunuyordu. Gözaltına alınan Doğan'ın, grubun lideri olduğu ileri sürüldü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.