Cizre Belediyesi o mahalleyi ölüme terk etti

Cizre'de dindar insanların oturduğu Nur Mahallesi'ne yönelik PKK saldırılarının organizasyonunda HDP'li Cizre Belediyesi'nin de yer aldığı iddia edildi. PKK'lıların, mahalledeki evlere ateş açmak için kullandığı binalardan birinin Cizre Belediyesi'ne ait "Mem u Zin Kültür ve Sanat Merkezi" olduğu öğrenildi.

İtfaiyeyi göndermiyor

Cizre Belediyesi'nin ateşe verilen evlerin söndürülmesi için çağrılan itfaiye araçlarını da göndermediği ileri sürüldü. Cizre'de yaşayan bir vatandaş, "Mahalleye uzun namlulu silahlar ile saldırı yapılırken üç evde ateşe verildi. Yangınların söndürülmesi için itfaiyeyi aradık ama Cizre Belediyesi söndürmeye gelmedi. Aynı şekilde ambulans istedik onu da göndermediler" diye konuştu. Benzer bir durum Kobani provakasyonunda da yaşanmıştı ve Siirt Belediyesi'ne ait itfaiye araçları yangınlara müdahale etmemişti.

Hendekleri belediyenin kepçeleri kazıyor

Diğer yandan PKK'lıların Nur Mahallesi'ne araç giriş ve çıkışını engellemek için yollara kazdığı hendekleri kazan iş makinaları ile barikatların için dökülen toprakları taşıyan kamyonların Cizre Belediyesi'ne ait olduğu öğrenildi.

Hastaneye götürülemediği için öldü

PKK'nın kuşatma altına alıp saldırılar düzenlediği Cizre'deki Nur Mahallesi'nde yaşamını yitiren 66 yaşındaki Abdullah Deniz'in hastaneye götürülemediği için hayatını kaybettiği öğrenildi. PKK'lılar dindar insanların yaşadığı mahalleye giriş ve çıkışları engellemek için yollara hendekler kazdı. Güvenlik güçleri de bu yüzden mahalleye giremedi. Cizre’de gece 03.00'ten beri devam eden olaylarda çok sayıda eve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı, 3 ev ateşe verildi. HÜDA Par Cizre ilçe yöneticilerinden Aziz Deniz'in babası Abdullah Deniz'in açılan ateş sonucu öldü. 66 yaşında olduğu öğrenilen Abdullah Deniz’in evindeyken uzun namlulu silahlar ile açılan ateş sonucu yaralandığı ve hastaneye götürülemediği için hayatını kaybettiği öğrenildi. Nur Mahallesi’nde oturanlar dün geceden beri güvenlik önlemleri olmadığı ve kazılan hendeklerden dolayı mahalleden çıkamıyor.

yeni şafak

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.