Diyarbakırlı Gençler Sabah Namazında Buluştu..

Diyarbakır'da aralarında Özgür-Der ve Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği gibi sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu bir grup, Ulu Cami'de bir araya geldi.

Sabah namazının ardından cami meydanında toplanan grup, Mursi posterleri ve Rabia işaretinin bulunduğu dövizleri taşıyarak, Mursi lehine slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Üyesi Ahmet Maruf Demir, Mısır devrimcilerinin ilk günden itibaren Sisi cuntasına karşı direndiklerini söyledi.

Demir, "28 Şubat darbesinin mazlumlarından Yakup Köse kardeşimize de özgürlük istiyoruz. Yeni Türkiye geçmişin izleriyle hesaplaşmaya ancak bu mazlum insanları özgürleştirerek başlayabilir" şeklinde konuştu. Demir, ayrıca, 3. yılında Uludere için de adalet istediklerini sözlerine ekledi. Grup, açıklamanın ardından yapılan dua sonrası dağıldı. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.