Dünya genelinde siber savaşlar başladı.

Güney Kore’nin enerji ihtiyacının % 30’unu karşılayan 23 nükleer santralin bilgisayar sistemi hacklendi. Hackerlar, 10,000 işçinin kişisel bilgilerini, ikiden fazla santralin tasarım bilgileri ve santrallerin elektrik sistem tablolarını çalmayı başardı. Santral yetkilileri, nükleer kontrol sistemlerine bir saldırı izine rastlamadıklarını, ama araştırmaya devam ettiklerini belirttiler. Bir santral yetkilisi, reaktör kontrol sistemlerinin dışa kapalı olduğunu ve dışardan müdahaleyle kontrol riskinin sıfır olduğunu belirtti. Çalınan bilgiler, nükleer karşıtı bir grubun twitter hesabında yayınlandı. Bazı medya kurumları da Sony Pictures’ı hacklediği düsünülen Kuzey Kore’nin bu saldırının arkasında olabileceği üzerinde durdu. Santral yetkilileri ise saldırıyı kimin yapmış olabileceği konusunda açıklama yapmadı.

KUZEY KORE’NİN İNTERNET SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Kuzey Kore’de internet sisteminin çökmesi, herkesin dikkatini geçtiğimiz günlerde Amerika’yla Kuzey Kore arasında yaşanan siber gerilime çevirdi.

Sony Pictures film yapım sirketinin 25 Aralık’ta sinemalarda vizyona koyacağı ‘interview’ adlı komedi filmi, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’u konu alması nedeniyle Kuzey Kore’li hackerların hedefi haline gelmişti. Yapım şirketinin bilgisayar sistemleri hacklenip, üst düzey yöneticilerin hackerlardan tehdit mesajları alması üzerine, Sony Pictures filmin vizyona girmesini ertelemişti. Kuzey Kore bu hackleme olayını reddetmiş ama FBI ellerinde sağlam deliller olduğunu belirtmişti.

Bunun üzerine Obama, Kuzey Kore’yi sert bir dille eleştirmiş, gereken karşılığın verileceğini söylemişti.

AMERİKA, SONY PİCTURES’İ HACKLEDİĞİ İÇİN KUZEY KORE’Yİ TERÖR LİSTESİNE ALMAYI DÜŞÜNÜYOR

Sony Pictures film yapım sirketinin 25 Aralık’ta sinemalarda vizyona koyacağı ‘interview’ adlı komedi filmi, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’u konu alması nedeniyle Kuzey Kore’li hackerların hedefi haline gelmişti. Yapım şirketinin bilgisayar sistemleri hacklenip, üst düzey yöneticilerin hackerlardan tehdit mesajları alması üzerine, Sony Pictures filmin vizyona girmesini ertelemişti. Kuzey Kore bu hackleme olayını reddetti ama FBI ellerinde sağlam deliller olduğunu belirtti.

Bunun üzerine Amerika, Kuzey Kore’yi tekrar terörist listesine almayı değerlendiriyor. Amerikan Başkanı Barack Obama, Amerika’nın Kuzey Koreli bir diktatorun dayatmalarına ve sansürlerine boyun eğen bir toplum olmayacağını belirtti.

ALMANYA’DA BİR DEMİR ÇELİK FABRİKASININ KONTROL SİSTEMLERİ HACKLENİNCE SANTRAL KONTROLDEN ÇIKTI

Almanya’da bir demir çelik fabrikasının bilgisayar sistemleri hackerların saldırısına uğradı. Hackerlar santralin ana bilgisayar kontrol sistemini ele geçirerek, yüksek sıcaklıktaki fırınların yazılımıyla oynadılar ve üretimi durdurmayı başardılar.

Santral yetkilileri, böyle bir saldırının ancak endüstriyel kontrol sistemleri alanında tecrübeli kişiler tarafından gerçekleştirilebileceğini belirtti. Bir bilgisayar yazılım uzmanı ise bu tür saldırıların genelde mafya veya devlet gibi mekanizmalarca desteklendiğini söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.