Erdoğan: Millet Şah Damarlarından Koparılmak İsteniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5. din şurasında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5. Din Şurası'ndaki konuşmasından satır başları şöyle:

İmam hatip okulunda okumuş, fırsat buldukça da dine ait meseleleri takip etmiş biri olsam da böyle derin bir mevzuu da siz değerli hocalarımızın karşısında teorilerden bahsedecek değilim. 40 Yıldır siyasetle uğraşan bir kardeşiniz olarak bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak meselenin pratik boyutları beni ilgilendirmektedir. Şuan bir başka vazifem olduğunu da düşünüyorum. Dine ait tüm mesele ve konuların artık özgürce ele alınabilmesi için ilgili tüm kesimleri cesaretlendirmekle mükellef olduğum inancındayım. Bazı konular özgürce ele alınamamıştır. Din konusu tarafsız korkulardan uzak, mahalle baskılarından uzak şekilde gündeme taşınamamıştır. Dindarlık ile cehalet hep eş tutulmuştur.

"BU ÜKEDE KURAN, EZAN YASAKLANDI"

Akıl ve bilim tek çıkış yolu gibi gösterilmesi manidardır. Bu ülkede bu topraklarda kimi zaman Kur'an'ın okunması, öğretilmesi hatta bir dönem ezanın aslı ile okunması dahi yasaklanmıştır. Başörtüsü yasaklanmıştır. Din eğitimi yasaklanmış, camiler kapatılmış, kimi camiler ahır olarak kullanılmıştır. Yasakların ötesinde sakal bırakanlar başörtüsü takanlar selam verenler aslı ile selam verenler namaz kılanlar horlanmış, tahkir edilmiş ve bazı imkanlardan da mahrum bırakılmışlardır.

"MİLLETE ÖZGÜVEN AŞILAMAYA ÇALIŞTIK"

Din ve dindarlar söz konusu olduğunda her türlü tasarruf yapılabilmiştir. Kitaplarla, yazılarla, resim ve karikatürlerle en kutsal değerler özgürlük adı altında tahkir edilmiştir. Bütün bunlar bırakın dinin yaşanmasına, konuşulmasına, muhafaza edilmesine dine ve dindarları korumaya karşı cevah dahi verilememiştir. Dini savunan siyasetçiler gerici olmuştur, hatta dar ağacına bile çıkmıştır. Şunu da söylemek istiyorum. Sahte hocaların adeta toplumu zehirlemek için yaptığı mücadele desteklenmiştir. İhanet şebekesi kuran din adamı kılıfına giren şarlatanlar dini sinsice çarpıtmaya çalışanlar dini özel menfaatlere dönüştürmeye çalışanlar ekranlar sayesinde imkanlarına imkan katmışlardır. Dini sinsice çarpıtanlar ekranlar yoluyla bu ülkede imkanlarına imkan sağladılar. Bütün bunlar karşısında Allah'tan korkarak konuşanlar,i yazanlar en ağır baskı ve zulümlere maruz kaldılar. Siyasi hayatım boyunca bir çok operasyon ve hakarete maruz kaldım neden biliyor musunuz? Çünkü biz bu millete öz güven aşılamanın mücadelesini verdik ve veriyoruz.

"BU NASIL BİR İŞTİR?"

Din adamı maskesi takan şarlatanlar uluslararası kamuoyuna mazhar olmuşlardır. Dini sinsice çarpıtmaya çalışanlar ekran yoluyla imkanına imkan kattı. Eğer hedef yapılıyorsak boşuna yapılmıyoruz. 200 yıldır sorulamayan soruları sorduğumuz için hedef oluyoruz.Zorunlu din dersini tartışıyorsunuz da zorunlu fizik dersini neden tartışmıyoruz dedim diye saldırılara maruz kaldım, 1. dünya savaşını konuşalım dedim diye saldırılara maruz kaldım. En genel manada önce Türkiye'de ardından tüm maruz milletlerde garibin grubanın hakkını savunduk diye saldırılara maruz kaldık.Bir zat çıkmış İNTERPOL'a emir veriyor ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı için kırmızı bülten çıkıyor. Bu nasıl bir iştir? İlim siyasetin emrinde olmaz. Siyaset ilmin hizmetkarı olur. İşler tersine dönmüş vaziyette. Bu gelişmeler dünyanın kötüye gittiğinin alametidir. İslam dünyasında bir söylem birliği yok, beklenen, aranan o dayanışma yok. Türkiye burada öncü bir rol oynayabilir.

BU ÜLKEDE OSMANLICA ÖĞRETİLECEK!

Erdoğan, Milli Eğitim Şurası'nda getirilmeye çalışılan Osmanlıca dersi dayatmasını da savundu. Osmanlıcayı bu ülkenin evlatlarının öğrenmesinden rahatsız olanların olduğunu iddia eden Erdoğan, "Mezar taşlarının okunmasını mı öğreteceğiz diyenler var.  Zaten sıkıntı burada. O mezar taşlarında bir medeniyet yatıyor. Mezar taşlarında kimin yattığının bilinmemesindnen daha büyük cehalet olabilir mi?" diye konuştu.

Milletin şah damarlarının koparılmak istendiğini belirten Erdoğan, "Bu ülkede Osmanlıca da öğrenilecek ve öğretilecek. Alman Hans geliyor öğreniyor" diye konuştu.

EĞER HEDEF YAPILIYORSAK BOŞUNA YAPILMIYORUZ

Erdoğan, “Siyasi hayatımız boyunca şahsen ben de, yol arkadaşlarım da ulusal ya da uluslararası çok sayıda saldırıya, hakarete, operasyona maruz kaldık. Bugün hala ulusal ya da uluslararası ölçekte bu operasyonlar devam ediyor. Neden biliyor musunuz, çünkü biz bu millete özgüven aşılamanın mücadelesini verdik ve veriyoruz.

Biz bu millete cesaret aşılamanın mücadelesini verdik ve veriyoruz. Sadece milletimize değil, komşularımıza, bölgemize, tüm insanlığa özgüven aşılamanın, cesaret aşılamanın, bazı soruları sorma yönünde teşvik etmenin mücadelesini veriyoruz. Eğer hedef yapılıyorsak boşuna yapılmıyoruz. 200 yıldır sorulmayan, sorulamayan soruları sorduğumuz için içeride ve dışarıda hedef yapılıyoruz. Dikkatinizi çekiyorum, sadece ‘dindar nesil’ dediğim için, başörtüsü yasağını kaldırdığımız, eğitimde 4+4+4 modelini getirdiğimiz, Kur’an dersini seçmeli ders yaptığımız için çok ağır eleştirilere, hakaretlere, hatta saldırılara maruz kaldık.

‘Zorunlu din dersini tartışıyorsunuz da zorunlu fizik dersini neden tartışmıyorsunuz’ dediğim için içeride ve dışarıda saldırıya maruz kaldım. ‘1. Dünya Savaşı’nı konuşalım’ dediğim için aynı şekilde saldırıya maruz kaldık. ‘Amerika Kıtası’na Müslümanlar daha önce oraya ulaşmıştır’ dediğimiz için saldırıya maruz kaldık. Ardı ardına buna yönelik kitaplar piyasada var, şimdi bunların hepsi ortaya çıkmaya başladı. Kadınlar için ‘eşit’ kavramının çeviri bir kavram olduğunu, asıl kavramın ‘eşdeğer’ olması gerektiğini söylediğimiz için saldırıya maruz kaldık. Önce Türkiye’de, ardından tüm mazlum ve mağdur milletler nezdinde yoksulun, mazlumun, mağdurun, haksızlığa uğramışın, garibin ve gurebanın, dindarın hakkını savunduğumuz için, milletin iradesini, sandığı savunduğumuz için, milletin hür iradesi ile vazife üstlendiğimiz için bizden rahatsız oluyor ve bizi hedef yapıyorlar” diye konuştu.

 




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.