Filistin'i tanıdılar, 50 yıldır olmayan şey başlarına geldi

Akşam saatlerinde İsveç parlamentosunda yapılan oylamada bütçeyi meclisten geçiremeyen azınlık hükümeti çöktü.

50 YIL SONRA İLK KEZ ERKEN SEÇİM

Oylamanın ardından açıklama yapan Başbakan Lofven, 22 Mart 2015 tarihinde erken seçime gideceklerini duyurdu. Bu kararla İşveç 1958 yılından bu yana ilk defa erken seçime gitmiş olacak.

Başbakan Stefan Lofven yaptığı açıklamada: "Ben seçildiğim günden beri ülkem için her türlü yükü omuzlamaya, sorumluluğu yüklenmeye hazır olduğumu söyledim. Söz verdiğim gibi sorumluluğumu devam ettireceğim. 20 Aralık tarihinde, 22 Mart 2015 tarihinde yapılacak erken seçim için kararımı açıklayacağım. İsveç Demokratlarının ülkemizin nasıl yönetileceğini bize dikte ettirmesine izin vermeyeceğim. Biz bir hükümetiz ve hükümetin bir başbakanı var, ülkemizin menfaatleri için çalışıyoruz" dedi.

FİLİSTİN'İ TANIYAN İLK AB ÜLKESİ

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallstrom, Filistin’i resmi “devlet” olarak tanıdıklarını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta alınan bu kararla ilk kez AB'nin önemli bir üyesi, Filistin devletini tanımış oldu. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.