Halep'te 'Gönüllü Yaşlılar Taburu' kuruldu

Yaşları 50 ila 70 arasında değişen 30 kişiden oluşan gönüllüler, Halep'in Ceviye bölgesi ile kuzeyindeki Nubul ve Zehra köyü civarında Esed güçlerine kaşı açılan cephe hatlarında savaşıyor ve mevzilerde nöbet tutuyor.

Zamanlarının çoğunu mevzilerde ve cephe hattında geçiren gönüllü yaşlılar arasında, avukat, mühendis, öğretmen ve esnaf gibi çeşitli meslek grubundan kişiler yer alıyor.

Gönüllü Yaşlılar birliğinin kurucusu Ebu Bera el Hirfan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllüler birliğini kurmadan önce çevresindeki dost ve arkadaşlarıyla istişare toplantıları yaptığını ve olumlu sonuçlar alınınca da birliği kurduğunu belirtti.

Cepheyi bırakıp ülke dışına giden gençlerin tekrar birliklerine dönmesini istediğini ifade eden el Hirfan, şunları söyledi:

"Birliğimize 50 yaş ve üstü çok sayıda gönüllü katıldı. 70 yaşında olan büyüklerimiz de var. Birlik, 50 yaş ve üstü kişilerden teşekkül ettiği için 'Gönüllü Yaşlılar' birliği ismini uygun buldum. Gençlerimizden rejim düşene kadar cephe hatlarını bırakmayarak mücadele etmelerini istiyoruz. Biz bu yaşımızda cephe hatlarında rejime karşı savaşıyoruz." 

Birlik üyelerinden 64 yaşındaki avukat Hac Hasan, çatışma bölgelerindeki cephe hatlarında yer alan mevzilerde gençlerle beraber nöbet tuttuklarını söyledi.

Halep'te, rejim güçleriyle çatışmalarda üç oğlunu şehit verdiğini dile getiren Hac Hasan, "Ülke dışına çıkan gençler. Biz bu yaşımızda cephede Esed güçlerine karşı savaşıyoruz. Hiç korkmuyoruz. Ey gençler, kalbinizdeki korkuyu atın yerine imanı yerleştirin ve savaşın" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.