Halepçeli Kürtler IŞİD'e katıldı

Times gazetesi muhabiri Anthony Loyd "Saddam'ın gaza boğduğu şehir şimdi halkının ihanetine uğruyor" başlıklı bir haber yapptı.. Halepçe'deki birçok Kürdün Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarına katıldığı vurgulanıyor.

Haberde, "Halepçe'de efsaneleşmiş 'Valdez' lakaplı kaleci Goran Muhammed Kazi, deplasman için evden çıktı ama IŞİD'e katıldı. Şengal'deki ABD hava bombardımanı sırasında ise öldürüldü" deniyor. Kaleci Kazi'nin istisnai bir durum olmadığı ifade edilen haberde "85 Halepçeli şehri terk edip IŞİD saflarına katılmış" ifadeleri yer alıyor.

"IŞİD'E KATILAN ÇOĞU KÜRT HALEPÇE'DEN GİDİYOR"

Gazeteye bilgi veren uzmanlar IŞİD bünyesindeki Kürtlerin görece az olduğunu söylese de IŞİD'e katılan Kürtlerin büyük kısmının Halepçe'den gittiğini de kabul ediyor. Saddam Hüseyin'in binlerce kişinin ölümüne yol açan kimyasal silah saldırıları ardından şehirdeki din anlayışının da radikalleştiği ifade edilen haberde yer verilen bir diğer görüş ise Halepçe'deki bir caminin imamına ait: "Özellikle Halepçe'nin genç nüfusu için ortada kimyasal silah saldırısını yapan seküler bir rejim örneği var. Bu durum her ne kadar IŞİD'e katılımların ana nedeni olmasa da önemli nedenlerden birisi."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.