Haziran ayında Gezi ruhunu hortlatacaklar

"Gericiliğe ve faşizme karşı Haziran çağırıyor" başlığıyla toplanan Birleşik Haziran Hareketi Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin ailelerini de buluşturdu.

ANT İÇTİLER

Gezi olaylarının damga vurduğu etkinliklerde yine eylem çağrıları yapıldı, Gezi ruhunu devam ettirmek için ant içildi.

AKP'Yİ DEVİRME YEMİNİ ETTİLER

İstanbul buluşmasında Taksim Dayanışması'ndan Avkuat Can Atalay Berkin Elvan'ın ailesini alkışlatarak başladığı konuşmasında "AKP hükümetini alaşağı etme görevimizi açıkça beyan ediyoruz" deyi konuştu.

8 İLDE GEZİ TOPLANTISI

Birleşik Haziran Hareketi'nin Ankara, Giresun, Kars, Isparta, Çorum, Kocaeli, Karadeniz Ereğlisi forumları ve Trabzon'da Doğu Karadeniz buluşması yapıldı.

“Birleşik Haziran Hareketi”nin İstanbul’daki buluşması Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. “Gericiliğe ve faşizme karşı Haziran çağırıyor” başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte, salonda Gezi'de ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla birlikte, kadın hakları, iş güvenliği ve taşeronlaşmaya karşı çeşitli pankartlar asıldı. “Berkin Elvan 15’inde bir fidan” , “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” , “Hükümet istifa” sloganlarının atıldığı, oyuncu Barış Atay ve gazeteci Ece Zereycan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Gezi olaylarının görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.