İncil dağıtımına polis müdahale etti

Antalya’nın tarihi semti Kaleiçi’nde faaliyet gösteren Antalya İncil Kilisesi ve Antalya İncil Kiliseleri Derneği, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Noel Bayramı çerçevesinde İsa’nın doğum gününü kutlamak için Hadrian Kapısı önünde bir dizi etkinlik düzenledi. Antalya Valiliği’nden bir dizi Noel etkinliği için izin alan kilise ve derneği, tarihi kapı önünde bugün stand kurdu ve Türkçe İncil dağıtmaya başladı. Kilisenin korosu da Noel ezgilerini seslendirmeye başladı.

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET YAPILDI

Antalya İncil Kilisesi ve Antalya İncil Kiliseleri Derneği’nin izin alırken etkinlikler içerisinde göstermediği stand kurulumu ve Türkçe İncil dağıtımı nedeniyle valiliğe çok sayıda şikayet yapıldı. Bunun üzerine valilik kararıyla polis standa müdahale etti. Emniyet, kilise yetkililerinden standın kaldırılmasını ve İncil dağıtımının yapılmamasını istedi. Bunun üzerine kilise görevlileri tarafından stand ve üzerindeki Türkçe İnciller kaldırıldı.

’VALİLİKTEN İZİN ALDIK’

24 Aralık ve 8 Ocak tarihleri arasının Hristiyan dünyasında çok önemli günler olduğunu belirten Antalya İncil Kilisesi Pastörü Ramazan Arkan, İsa Mesih’in doğuşunu kutladıklarını söyledi. Arkan, bu Noel zamanında hem Antalya’da yaşayan Hristiyanlara ulaşmak için hem de Antalya’da inançlarını merak eden insanlara hristiyanlığın ne olduğunu doğru bir şekilde ifade etmek için valilik ve kaymakamlıktan izin alarak böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini anlattı.

ÜCRETSİZ TÜRKÇE İNCİL

Bu etkinlikte kilise korosunun Noel ezgileri seslendirdiğini belirten Arkan, standın kaldırılmasına ilişkin şunları söyledi:

"Aynı zamanda burada standımız vardı ve halka ücretsiz İncil dağıtıyorduk. Yaklaşık saat 12.30’da standımızı açtık. Bu stand 2.5 saat açık kaldı ve halktan çok ilgilenenler oldu. Yaklaşık 400- 500 kişiye İncil dağıttık. Neden bunu yapmak istedik? Çünkü Türkiye’de maalesef hristiyanlık hakkında yanlış anlaşılmalar var. Biz de insanlara gerçek hristiyanlığı öğrenmeleri için ücretsiz Türkçe İncil dağıtmak istedik. Tabi ki bu faaliyetimiz çok güzel bir şekilde giderken, emniyet görevlileri, Valilik’ten yazı geldiğini söylediler ve standımız kaldırıldı."

VALİLİĞE YAPILAN ŞİKAYET

Kaldırılma nedeni olarak halktan çok büyük tepkiler geldiğinin belirtildiğini kaydeden Akan, "Yani ’Müslüman mahallesinde salyangoz satılmasına nasıl müsaade edersiniz’ diyerek. O yüzden standımızı kaldırdılar ve şuan sadece müzik dinletimiz var ve bu müzik dinletisi aracılığıyla insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi ki bu yaşananlar, özellikle bu dönemde maalesef bizi daha da çok üzdü. Çünkü biz Antalya’da yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Antalya turizmin merkezi. Yani yerli yabancı birçok turist geliyor. Buraya gelen turistlerin çoğu hristiyan dünyasından geliyor. Ve demokrat bir ülke olduğumuzu söylüyoruz. Demokratik bir ülkede özellikle turizmin merkezi olan bir şehirde maalesef böyle şeylerin yaşanması aslında çok da öyle olmadığımızı gösteren bir durum bizim için" şeklinde konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.