İngiltere, Müslüman vakıfları cezalandırıyor

İngiltere hükümeti, ülkede yıllardan bu yana faaliyet gösteren Müslüman yardım kuruluşlarına verdiği desteği kesme kararı aldığını bildirdi. Karara gerekçe olarak, bu kuruluşları 'aşırılık yanlısı' bazı kişilerle bağlantısı olduğu iddiası dile getirildi.


İngiltere hükümetinin yardımı kestiği iki kuruluşun isimleri basına açıklandı. Bu kuruluşların Birmingham merkezli 'İslami Yardım' ve Londra merkezli Müslüman Yardım Forumu' oldukları bildirildi.


Bu kuruluşlar, Yerel Yönetimler ve Topluluklar Bakanlığı (DCLG)'nin kendilerine sağladığı yardımı 'aşırılık' gibi bir gerekçe ile iptal etmesine tepki gösterdi. Yerel Yönetimler ve Topluluklar Bakanı Eric Pickles, bu kuruluşları aşırılık yanlısı kişileri çağırmamaları gerektiği şeklinde uyardıklarını söyledi.


İngiliz Bakan, İslami Yardım kuruluşunun 'aşırı görüşleri' olduğunu söylediği bir kişiyi bir etkinliğine davet ettiğini söyledi. Bunun ardından hükümet tarafından yapılan yardımı iptal ettiklerini söyledi. İngiliz makamlarının bu kararının ülkede faaliyet gösteren birçok Müslüman yardım kuruluşunu olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. Özellikle de Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren grupların birtakım yaptırımvari uygulamalara maruz kalabilecekleri kaydediliyor.


İslami Yardım, Suriye, Filistin ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yürüttüğü yardım faaliyetleriyle bilinen bir yardım kuruluşu.


Dünya Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.