İsrail Gazze'yi yeni silahları deneme alanı olarak kullanıyor'

'İsrail, Gazze'yi silah deneme alanı olarak kullanıyor'
Filistin Milli İnisiyatifi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, 2014 yılında İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının arttığına dkkat çekerken çok önemli bir iddiayı ortaya attı.


Bergusi, 2014 yılını değerlendirmek üzere Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in dünyadaki üçüncü büyük silah ihracatçısı olduğunu ifade ederek, "İsrail'in Gazze'yi silahlarını denediği bir alan olarak kullandığına ilişkin kesin deliller bulunuyor" dedi.
İsrail'in Gazze'ye yönelik 4 yıkıcı saldırı düzenlediğini dile getiren Bergusi, "2014 yılı, İsrail'in suç tarihindeki en kanlı yıllarından biri oldu. İsrail, Batı Şeria'dan başlayıp Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını, abluka, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller ve Yahudi yerleşim birimlerinin inşasıyla Gazze, Kudüs ve Batı Şeria'da sürdürmektedir" diye konuştu:
İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.