İşte gözaltına aldıran 'Tahşiyeciler' bölümü

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen '14 Aralık Operasyonu' kapsamında dün sabah erken saatlerde Cemaat'e yönelik yapılan baskınlarda 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Gözaltına alınan isimler arasında, 4 yıl önce Samanyolu Tv'de yayınlanan ve vaktiyle HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın 'çözüm sürecine zarar verdiği gerekçe ve iddiasıyla RTÜK'e şikayet ettiği Tek Türkiye dizisinin yapımcısı senaristleri ve yönetmeni de vardı.

Dizi yapımcısı ve senaristlerin, Samanyolu TV'de yayınlanan 'Tek Türkiye' dizisi üzerinden "Tahşiyeciler" hakkında 'suç ve delil uydurdukları' gerekçesiyle gözaltına alındıkları açıklandı.

Dizinin "Tahşiyeciler"i içeren o sahnesi ise internette izlenme rekoru kırdı.

(Dizinin 'Tahşiyeciler'le ilgili bölümünde karanlık bir odada, sureti fazla belli olmayan ve oturumu yöneten kişi bu el ve yüzük görüntüsüyle temsil ediliyor)

İŞTE DİZİDE GEÇEN TAHŞİYECİLER DİYALOĞU

Dizideki kötü adamların toplaştığı “Karanlık Kurul”da şöyle konuşmalar geçmektedir:

“Bir de irtica için hazırladığımız ama kullanamadan deşifre olan grup, Tahşiye mi Tahşidat mıydı neydi, onlar deşifre olmuştur. Bu işin arkasını bırakmayalım, isim değişikliği yapalım, yola devam edelim mutlaka. Silahlar hep bizden mi çıkacak, biraz da bunlardan çıksın.

-Bu dinci örgütün yeni ismi ne olsun efendim?

-Rahle-mahle bir şey deyin işte. Dini sembol olan bir şey olabilir.”

TAHŞİYE NEDİR? NE DEMEKTİR?

TDK'ya göre tahşiye, dipnot ekleme, çıkıntı yapma anlamlarına geliyor.

TAHŞİYECİLER KİMDİR?

Tarih 22 Ocak 2010'u gösterirken El Kaide örgütüne yönelik Türkiye çapında yapılan operasyonlarda 122 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon sonrasında yapılan ilk mahkemede tüm sanıklar serbest kalırken örgüt evlerinde 2 adet el bombası, fişekler ve krokilerin bulunduğu belirtiliyordu.

İşte tüm tartışmada bu noktada başladı. İddialara göre yapılan operasyon El Kaide operasyonu değil Taşhiyeciler olarak bilinen cemaate yapılan bir operasyondu. Bu cemaat de aynı Gülen cemaati gibi temeli Nurculuk olan bir cemaatti. Ancak Gülen cemaati ile ters düştükleri noktalar vardı; dinler arası diyalog gibi...


İŞTE GÖZALTINA ALDIRAN DİZİ


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.