Kayıhan Osmanoğlu:Osmanlı tatlı uykusundan uyandı

2. Abdülhamid'in dördüncü nesil torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda Osmanlı'nın tatlı uykusundan uyandığını belirtti.


‘OSMANLI SADECE UYUYORDU O TATLI UYKUDAN GÖZLERİNİ AÇTI’


Osmanlıca'nın zorunlu ders olmasından oldukça memnun olan Osmanoğlu, “Osmanlıca'nın bugün derslerde zorunlu olması aslında çok iyi bir durum. Geçmişimizi bilmek, geçmişimize sahip çıkmak, bunlar çok güzel şeyler" dedi. "Asıl alfabe Osmanlı alfabesi" diyen Osmanoğlu, “Bu yüzden bizim için önemli. Bu sebepten dolayı da hakikaten gurur verici. Osmanlı sadece uyuyordu ve o tatlı uykudan gözlerini açtı” ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyor musunuz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:



“İnsanlar bu soruya vereceğim cevabı gerçekten çok merak ediyor. Biraz siyasi biraz genel olacak ama Mustafa Kemal Paşa'yı Allah ne kadar seviyorsa ben de o kadar seviyorum.”

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.