Metris Cezaevi "Yakup Köse'ye Adalet" sloganı ile inledi..

23 Şubat Gençlik Hareketi  ve İslami Düşünce Platform'nun çağrısı ile toplanan gençler, hakkında kesinleşmiş 6 yıl 8 ay hapis cezası olan Gazeteci Yazar Yakup Köse'nin  tutuklanarak cezaevine gönderilmesini protesto etti.Dün gerçekleşen Eyleme Yakup Köse'nin babası Turan Köse'de katılarak destek verdi..

Metris Cezaevi önünde toplanan gruptakiler, pankart açıp, çeşitli dövizler taşıyarak slogan attı. Dövizlerden en ilgi çekeni ise "Parelel Yargı hesap verecek" şeklinde olanıydı.. En önde ki pankartta ise "Müslümanlar Birleşin" yazıyordu..

FOTO GALERİ >>


Grup adına açıklama yapan İslami Düşünce Platformu Başkanı Muhammet Talha Akay, Köse'nin, 28 Şubat döneminde 14 yaşında gözaltına alındığını ve 10 yıl cezaevinde kaldığını söyledi.

Akay, Köse'nin, tutukluluğu sırasında yapılan "Noel Baba" isimli operasyonda görevlilere direndiği gerekçesiyle yargılandığı davadan da 6 yıl 8 ay hapis cezası aldığını belirtti.

Kendilerine ve Müslümanlara tuzak kurulduğunu savunan Akay, "bu olaylara paralel yapının sebep olduğunu" belirtti. Bu yapı eli ile de Müslümanlar hala cezaevlerinde tutulmaktadır açıklamasını yaptı..

Açıklamanın ardından konuşan Yakup Köse'nin avukatı Müşir Deliduman ise Yakup Köse ile ziyarette görüştüğünü ve Köse'nin eğilmediğini bükülmediğini ve Müslümanlığından taviz vermediğini belirtti.Yakup Köse'nin tekbir getirdiği için örgüt mensubu ilan edildiğini .Bizleri ve Yakup'u örgüt üyesi ilan edenlere diyoruz ki: Bizler hepimiz Mavi Marmara için Otoriteden İzin alınmalıydı diyenlere karşı koskoca Erdemli bir örgütün mensubuyuz.. Yakup Köse gibi bizde o örgütün mensubuyuz.28 Şubat ve Parelel yapının mağdurları hala cezaevlerinde bulunmaktadır...dedi..
Yakup Köse'nin Babası ise yaptığı kısa konuşmada Yakup Köse kimseye bir şey yapmadı.14 yaşında iken Allah dediği için yıllarca cezaevinde yattı.. Yakup Köse'nin  çocukluğunu çaldılar ve şimdide çocuklarının çocukluğunu çalıyorlar diye konuştu...

FOTO GALERİ >>


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.