Mısır`da 188 darbe karşıtına idam!

Mısır`da darbe mahkemesi, darbe ile görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi destekleyen 188 darbe karşıtına idam cezası verdi. 

Mısır`da darbe yargısı toplu idam cezaları vermeye devam ediyor. Giza Mahkemesi, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`nin askeri darbe ile görevden uzaklaştırılması sırasında bir polis merkezinde meydana gelen ve 11 polisle 2 sivilin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylarla ilgisi olduğu iddiasıyla 188 kişiye idam cezası verdi. 

Mısır`ın Giza kentindeki Kerdasa polis karakolu etrafında 14 Ağustos 2013`te meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili yargılama Giza mahkemesi tarafından yürütülüyordu. 

İdam cezası kararları Mısır`ın baş Müftüsüne gönderildi. Cezaların infazı için Müftü`nün icazet vermesi gerekiyor. Mahkeme yargılamayla ilgili nihayi kararını, Müftü`nün kararını açıklamasından sonra 24 Ocak 2015 tarihinde vereceğini belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.