Müslüman olanlar açlık ve katliam kıskacında

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), geçici hükümet ve BM yetkililerinin, Müslümanların Kamerun’a kaçmasına engel olduğunu açıkladı.

HRW Afrika yetkilisi Lewis Mudge, bölgede mahsur kalanların önünde iki korkunç seçenek var: Ya militanların saldırısını göze alarak yola çıkacaklar ya da açlık ve hastalıktan ölecekler.” dedi.

Yerel yetkililer, halihazırda yüz binlerce Müslümanın ülkeyi terk ettiğini belirterek, izin verilmesi halinde Orta Afrika Cumhuriyeti’nde hiç Müslüman kalmayacağına dikkat çekiyor. HRW ise insanların canlarını kurtarma hakkına dikkat çekerek bu politikanın savunulamayacağını belirtiyor.

7-14 Aralık tarihlerinde bölgede araştırma yapan HRW, BM barış gücü askerlerinin, Müslümanların kaçışını kuvvet kullanarak engellediğini duyurdu. Son bir yıl içinde Hıristiyan ya da yerel inançlara sahip kişilerden oluşan çetelerin saldırısına uğrayan yüz binlerce Müslüman, komşu Çad ve Kamerun’a sığınmıştı. Başkent Bangui’de kuşatma altındaki Müslümanların kurtarılmasından sonra Orta Afrika yönetimi, benzer operasyonlara artık izin vermeyeceğini duyurmuştu. Bangui yönetimi, ülkedeki etnik temizliğe destek veriyor görünmekten rahatsız olduğunu belirtiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.