Osmanlı Sünni, Cumhuriyet Alevi esaslarla kuruldu!

İŞTE  O YAZI:

Ord. Prof. Dr. diye upuzun unvanlı ve 27 Mayıs 1960 Cinayetinin programcısı Sıddık Sami Onar. Sevmeyenleri, “sıddık” yerine benzeri kelimeyi söylerlerdi. Atatürkçü, çağdaş, uygar ve ilerici bu akademisyen, İstanbul Hukuk Fakültesinde dersimize gelirdi. “İdare Hukuku” isminde iki cildlik bir ders kitabı vardı. O kitapta şöyle yazar:

-Osmanlı Devleti, Sünni esaslar üzerine kurulmuştur, Türkiye Cumhuriyeti ise Alevi esaslar üzerine kurulmuştur!

Hakikaten erken cumhuriyet döneminde hakim, savcı, subay, jandarma, polis, öğretmen gibi meslek kadrolarına tercihan Alevi vatandaşlar doldurulmuştur. Bunu yapan aynı rejim, nasıl bir yaman çelişkiyse diğer taraftan da Dersim faciasıyla bugünlere kadar devam eden bir hazin hikâye ve kötü bir miras bıraktı.

Tek Parti zihniyeti, İngiliz krallığı, Hitler Almanyası, Lenin Rusyası, Mussolini İtalyası arasında savrulurken kâh Alevilere yaslanıyor, kâh onları mağaralara doldurup cezalandırıyordu.

Bu toprakların Alevileri, kendilerini topluma, soğukkanlı bir dille, köprüler atarak değil, gönüller yaparak anlatamadılar. Birileri Sünnilerle araları açık kalsın diye 15 asır evvelinin ihtilaflarını körükleyip durdu. Birileri bu ihtilafları kazanca çevirdi.

(...) Politik ismi öyle olmasa da Alevi kontenjanları, Adnan Menderes’le başlayan sağ iktidarlarla verildi. Alevilere ilk vicdani, insani ve İslami iktidar bakışı ise Sünni ve dindar bir insan olan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinden kurulu AK Parti iktidarında oldu. AK Parti iktidarı, önce kendisine oy veren dindarların problemlerini ele almadı. Önce Kürtlerin, sonra Alevilerin, en sonra Sünni dindarların problemlerini ele aldı.

(...) Alevileri, İslamdan koparmaya çalışmak başta Aleviler olmak üzere bu millete ve bu vatana yapılacak ihanetin en büyüğüdür.

(...) İslâm ve Türkiye düşmanları, sol-sağ kavgalarıyla yapamadıklarını Kürtlerle yapmak istediler. Kürtlerle yapamadıklarını da şimdi Alevilerle hayata geçirmeye çalışıyorlar. Sesi çok çıkan küçük bir azınlığın, susan koca bir Alevi nüfusu temsil etmesi söz konusu olamaz.

RAHİM ER / TÜRKİYE

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.