Pakistan’da son durum

Pakistan'ın kuzeyindeki Peşaver kendinde, Pakistan Talibanı tarafından dün baskına uğrayan okulda operasyonun ardından, askerlerin bina içerisindeki arama ve temizlik çalışmaları sürüyor. Peşaver'de, teröristler tarafından basılan ve 145 kişinin hayatını kaybettiği okul civarında askeri hareketlilik halen devam ediyor.

Zaman zaman askeri araçların geldiği okul binalarından, askerlerin kalan bomba düzeneklerini imha etmesi nedeniyle şiddetli patlama sesleri duyuluyor. Okulun etrafındaki yüksek binaların çatılarında askerler, ikinci bir saldırı ihtimaline karşı nöbet tutuyor.

Pakistan yasta

Bu arada Pakistan'ı yasa boğan terör saldırısında hayatını kaybedenler için ülkenin farklı kentlerinde anma törenleri yapıldı. Başkent İslamabad, Rawalpindi, Karaçi ve diğer birçok şehirde saldırı nedeniyle dükkanlar açılmadı. Çocuklarının  teslim alan aileler ise onları defnetmeye başladı..

Hayber Paktunhva eyaleti başbakanı Pervez Hattak, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına 5 bin, yaralananların yakınlarına ise 2 bin dolar yardım yapılacağını bildirdi. Pakistan'ın Peşaver kentinden dün, ordu tarafından yönetilen, asker ve memur çocuklarının gittiği bir okula Pakistan Talibanı (TTP) tarafından düzenlenen baskında, çoğu okul öğrencisi 145 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.