Suud ve İsrail arasında görülmemiş yakınlaşma!

Siyonist Medah Haber Sitesi, Suudi Arabistan ve İsrail arasındaki ilişkilerin son dönemdeki doğasına ilişkin bir rapor yayımladı.

Site, Riyad ve Tel Aviv arasındaki ilişkilerin işbirliği ve koordine bazında son aylarda hiç görülmemiş düzeylere ulaştığına işaret etti.

Ayrıca Ortadoğu bölgesinde bazı Arap rejimlerin düşmesi ve gelişen olaylar çerçevesinde bölge ülkelerinin siyasetinin değiştiğini, bölgesel ve uluslararası boyutta yeni bir yol almaya başladığını belirtti. Bu değişikliklerin, son aylarda bariz bir şekilde görülen; Suudi-İsrail yakınlaşmasını doğurduğunu vurguladı.

Medah sitesinin geçtiğimiz haftadan bir önceki Perşembe günü yayınlanan raporuna göre, Riyad ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunan bir dizi dosya bulunuyor. Bunlardan ilki nükleer dosya. Zira raporda belirtildiği üzere Suudi Arabistan son dönemde dört nükleer reaktör inşa etmek için aktif adımlar atmış bulunuyor. Bu şekilde İran’ın nükleer projesine karşı koymayı hedefliyor.

İki taraf arasındaki yakınlaşma sebeplerinden biri olarak da Riyad’ın; Amerika’nın müttefiği olarak Ortadoğu’da nüfuzunun azalması ve Amerikan-İran yakınlaşması neticesinde Amerikan-İsrail ilişkilerinin bozulması gösteriliyor.

Araştırmada mevcut anın Riyad ve Tel Aviv arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilmesi için en iyi vakit olduğuna değiniliyor. Bu da; İran nükleeri, Suriye krizi, İslam Devleti’nin Suudi Arabistan’a uzanması, Lübnan’daki durum ve İsrail’le Suudi Arabistan’ı Amerika’yla biraraya getiren ilişkiler gibi ortak bölenlerin olmasına bağlanıyor.

Islamicstate.media 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.