Vahye Sadık Kalabilmek

Müslüman olarak bizlerin, vahye ihtiyacımız vardır.Bu ihtiyacımızın farkında olmamız gerekir.Vahyi anlamanın yolu ise Kuran'dan geçer.
Kuran, Ramazan Kayan Hoca'nın söylemi ile hayat ve rahmetin sentezidir.Vahyi anlayabilmenin ve vahye sadık kalabilmenin yolu apaçık Kuran'ı okumak ve Kuran'ı anlamaktan geçiyor.Aslında Kuran okumak, Yaradan ile yapılmış bir sohbet değil midir?Fakat okuduğumuz Kuran'a aklımız ve kalbimiz eşlik etmiyor ise vahyi anlayabilmek kolay olmasa gerek...
Müslüman bir birey olarak sorumluluklarımızı tam manası ile bilemiyoruz.Vahye sadık kalabilmenin sorumluluklarımız arasında olduğunu zaman zaman unutabiliyoruz.Yaptığımız işlerde dünyevi çıkarlarımız, bizleri daha çok heyecanlandırıyor.Yaşantılarımızda yüreklerimizi Kuran'a açamıyor ve Kuran ile bütünleşemiyoruz.Yaşantımızda Kuran ile bütünleşememenin sonuçlarını açıkça görebiliyoruz.
Hergün artan aile içi kavgalar...
Sigara,alkol ve uyuşturu üçgeninde sayısı artan bir gençlik...
Rabbe isyan eden bireyler...
Şükürsüz bireyler...
Birbirlerine tahammül edemeyen bir toplum...
Sokaklarda şuursuz gençlik üzerinden oluşturulan anarşi...
Ve bütün bunlara şahit olan ,üzerinde hayal kurduğumuz yeni nesiller...

Vahye sadık kalamamanın sonuçları tüm bunlar ve daha fazlası...Sanırım bizler vahye sadık kalmadıkça ve vahyi anlatmadıkça üzerinde beklenti kurduğumuz gençlik bu olumsuzluklardan payını almaya devam edecektir.

Bizlere düşen görev,kendimizi sorguya çekmektir.Kuran apaçık bizlere öğüt veriyor.Bu öğüde kulak vermeliyiz.Zihnimizi ,aklımızı ve kalbimizi bu öğüde açık tutmalıyız.Vahye ancak bu şekilde sadık kalabiliriz.Sonuç olarak, vahye sadık kalabilmenin yolu Allah(c.c) ile konuşmakla olur.Bu da Kuran'la gerçekleşir...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.