Yakup Köse'den Mektup Var!

2 Ocak 2000 senesinde, devletin “Noel Baba” adını verdiği operasyonda Bandırma Hapishane ’sinde neler olduğunu biraz anlatayım: Gece ikide ilk mermi sıkıldı. Sabah altıdan sonra da koğuş taranmaya başladı. Üç gün boyunca koğuşlara gaz sıkıldı. Gaz bitince diğer illerden gaz takviyesi yapıldı. Kendi hazırladıkları molotofları, çeşitli yerlerinden vurulmuş mahkûmların üzerlerine attılar. İtfaiye araçlarıyla koğuşların içini suyla doldurdular. Operasyonun sonunda, tahliyesine üç ay kala Hasan Meriç öldürüldü! Ben dâhil dokuz mahkûm ağır yaralandı.

Devletin güvencesinde olması gereken mahkûmlara yönelik yapılan bu “Noel Baba” operasyonunun ceremesini bizler çektik. Devletin yakıp yıktığı yerleri sanki bizler yakıp yıkmışız gibi hakkımızda davalar açıldı. Bandırma 2. Asliye Ceza Mahkemesi bizlere on yıl ceza verdi. Peki, bu operasyonun emrini veren sivil ve askerî yetkililer, hapishaneyi yakıp yıkan, bir mahkûmu öldüren, dokuz mahkûmu ağır yaralayanlar hakkında dava açıldı mı? Ne münasebet efendim! Belki madalya bile almışlardır.

Dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay, evrak eksikliğinden dosyayı geri yolladı. Bandırma 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kalemindeki acar memurlar, yemeyip içmeyip dosyayı geldiği gün geri gönderdiler. Ne olur olmaz dosya zaman aşımına girer düşüncesiyle yolladıklarını da, kendileriyle yaptığım telefon görüşmesinde bana söylediler. Yargıtay’a tekrar gönderilen dosya hakkında 27 Kasım 2013’de karar verilecek. Eğer Yargıtay yerel mahkemenin kararını onansa yeniden cezaevine gireceğim.

“Noel Baba” operasyonu adıyla Metris Cezaevi’ne düzenlenen operasyona yol açan gelişmelerde JİTEM’in olduğunu, bizzat JİTEM elemanıErgenekon davasında itiraf etmiş, bu itiraf üzerine Metris isyan davasında hapis cezası alan hükümlüler hakkındaki infaz kararı durdururdu. Bandırma Cezaevi’nde de, başta JİTEM elemanları olmak üzere istihbarat örgütlerinin olup olmadığı araştırılmalı. 28 Şubat’la hesaplaşmanın arifesinde bu operasyonun da ele alınmasını gerekmiyor mu?

Not: Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mücahit Erdoğan dosyanın “onaylanmasını” isteyerek 9’cu ceza dairesine sevk etti. Evet, 28 Şubathukuksuzluklarından dolayı on dört yaşından, yirmi dört yaşına kadar geçirdiğim zaman yetmemiş gibi yeniden cezaevine gönderme gayretinde olanlarla ne diyebilirim ki. Sizi bilmem ama benim için geri sayım başladı.

 

Not: * Bu yazı "Yakup Köse'den Mektup var" başlığı ve 27 KASIM’DA YARGITAY’DA GÖRÜLECEK OLAN DAVAMA DESTEK İSTİYORUM alt başlığı şeklinde  2013 senesinde basın ve yayına yönelik kaleme alınmıştır..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.