Yakup Köse Yeniden Cezaevine Girdi

Dün gece evine gitmek üzere otobüse binen Gazeteci Yazar Yakup Köse otobüse yapılan bir baskınla gözaltına alınmıştı.Bugün Adliye'ye çıkarılan Köse ,28 Şubat Yargı Kararlarının iptal edilmemesi sebebi ile tekrar cezaevine girdi..Yakup Köse polisler tarafından cezaevine götürülürken , Fetullah Gülen gelecek Hesap verecek diye slogan attı....

Adaletsizlik Yakup Köse'nin peşini henüz 14 yaşında bir çocuk iken 28 Şubat darbecileri tarafından idam cezasına çarptırıldığı günden beri bırakmıyor...Bunun yanında Yakup Köse gibi zindanlarda tutulan yüzlerce 28 Şubat hükümlüsü var.Yakup Köse'ye verilen cezanın aynısı 33 arkadaşına da verildi. Ve Geçtiğimiz haftalarda tutuklamalar gerçekleştirilerek diğer Müslümanlarda cezaevlerine alınmıştı...

 

FOTO GALERİ >>


 

Bu gün Köse'nin eşi ve iki çocuğu da adliyeye geldi. Adliye önünde bekleyen Köse'nin yakınları, "'Yakup Köse'ye adalet'' ve ''Paralel yapı hesap verecek'' dövizleri taşıyıp, ''Yakup Köse onurumuzdur'' sloganı attı. Gazeteci Köse cezaevine götürülürken  yakınları ve dostları ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Köse'nin avukatı Hamza Uçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "28 Şubat'ın 14 yaşında idam cezasına çarptırdığı müvekkilinin, dün gece itibarıyla 28 Şubat yargısının verdiği ve paralel yargının onadığı hukuksuz ceza sebebiyle iş yerinden evine giderken belediye otobüsünde gözaltına alındığını" söyledi. 

Avukat Uçan, bu davanın "Türkiye hukuk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ve kamuoyu vicdanında taşınamaz hale geldiğini" savunarak, ''Normal hayatına ve gazetecilik mesleğine devam eden, ikametgahı ve iş adresi belli olmasına rağmen sanki kaçıyormuş gibi ibret olarak belediye otobüsü durdurulup, 10'dan fazla polis tarafından kaba kuvvet uygulanarak tutuklanan Yakup Köse, 28 Şubat yargısının verdiği cezayı 15 sene sonra çekmek için cezaevine girecek'' diye konuştu. 

Anayasa Mahkemesi'ne ''adil yargılanma hakkının ihlali'' sebebiyle başvurduklarını kaydeden Uçan, dosyanın Adalet Bakanlığı'nda olduğunu belirtti. 

Uçan, Anayasa Mahkemesi'nden gelecek olumlu bir kararı beklediklerini, bunun, toplum nezdinde kanayan bir yarayı saracağını düşündüklerini aktararak, şöyle konuştu:



FOTO GALERİ >>



''Yakup Köse, aldığı cezaya rağmen kaçan biri değil. 14 yaşında başlayan hukuksuzluk süreci, 2 çocuğu olan bir insanın halen yakasını bırakmış değil. Müvekkilim üzerinde kimliğinin bulunmadığını söyledi. Kimliğinin bulunmaması da söz konusu gözaltı işleminin rutin bir kontrol olmadığı manasına gelir. Belli bir kimlik kontrolünden sonra gözaltına alınmadı.'' 

Bandırma Asliye Ceza Mahkemesi'nce ''hürriyeti tahdit'' suçundan 6 yıl 8 ay hapse çarptırılan Köse'nin cezası, 25 Ocak 2013'te Yargıtayca onandı.



 Yakup Köse:   Fethullah Gülen hesap verecek!




YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI
Yakup Köse’nin avukatı adliye önünde basın açıklamasında yine paralel vurgusu yapıldı. Basın açıklamasının tam metni ise şu şekilde;KAMUOYUNA28 Şubat’ın 14 yaşında idam cezasına çaptırdığı Yakup Köse, dün gece itibariyle 28 Şubat yargısının verdiği ve Paralel Yargı’nın onadığı hukuksuz ceza sebebiyle işyerinden evine giderken belediye otobüsünde gözaltına alınmıştır.

“Türkiye Hukuk Tarihi”ne kara bir leke olarak geçen bu dava kamuoyu vicdanında taşınamaz hale gelmiştir.

Normal hayatına ve gazetecilik mesleğine devam eden, ikametgâhı ve iş adresi belli olmasına rağmen sanki kaçıyormuşçasına, ibret olarak belediye otobüsü durdurularak 10’dan fazla polis tarafından kaba kuvvet uygulanarak tutuklanan Yakup Köse 28 Şubat yargısının verdiği cezayı 15 sene sonra çekmek için cezaevine girecek.

Bu durum “insan”, “hukuk”, “devlet” diyen ilgililere çok şey söylemeli.

Av. Hamza Uçan


 FOTO GALERİ >>




Yakup Köse’yi Tutuklayan Polisler Hakkında Soruşturma

Gazeteci Yakup Köse’yi evine gitmek için bindiği belediye otobüsüyle saatlerce takip ettikten sonra İstanbul Arnavutköy girişindeki “kırsal” ve kameralardan uzak noktada onlarca polisle birlikte cebren tutuklayan polisler hakkında soruşturma başlatıldı. ...

Yakup Köse'nin Metris cezaevine gönderildiği bildirildi..


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.