Yargı Zulmü Yargıtayın önünde Protesto edildi..

İslami hayatı yeniden başlatmak için fikri ve siyasi mücadele veren Hizb-ut Tahrir üyeleri;  yıllardır yargı zulmüne maruz kalmakta, ağır ceza mahkemelerinde yargılanmakta ve astronomik rakamlara varan hapis cezalarına çarptırılmaktadır.

Hizb-ut Tahrir hareketine mensup gençlerin yaşamış oldukları yargı zulmüne dur demek adına bir araya gelen aileler “Yargı Zulmü Mağdurları Platformu”nu kurarak Yargıtay’ın önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Yargı Zulmü Mağdurları Platformu Başkanı Sayın Muhammed Hanefi Yağmur yaptı.Amacımız Müslümanların Sesini duyurmak

Yağmur; “Bugün burada Yargıtay binası önünde toplanmamızın nedeni, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin aldığı kararlar ve yaptığı içtihatlar nedeniyle, binlerce yıllık cezalara çaptırılan Müslümanların sesini duyurmaktır.” diyerek Yargıtay 9. Ceza dairesinin Müslümanlara uyguladığı zulme değindi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, genelde İslami davalar özelde ise Hizb-ut Tahrir mensuplarının yargılandığı davalar karşısında, hukukun temel ilkeleriyle dahi bağdaşmayacak şekilde içtihatlar yaptığına değinen Yağmur; “Hükümetin, Müslümanlara yapılan bu hukuksuzlukları bir an önce gidermesi ve bu vebalden bir an önce kurtulması gerekmektedir. Yargıtay’a yeni üyeler atamak yeterli değildir. Yargıtay’ın daha önce aldığı bu tür kararların hepsinin gözden geçirilmesi ve buradaki kötü niyetli anlayışın bir an önce değiştirilmesi gereklidir. Zira geç kalmış adalet, asla adalet olmayacaktır!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.