Yasin Börü cinayetinde 13 tutuklama

IŞİD'in Halep'in Kobani (Ayn el Arap) kentine saldırıları bahane edilerek düzenlenen gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında nöbetçi mahkemeye sevk edilen 13 kişi, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklandı.

Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken saldırıya uğrayan Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişi, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

Mahkeme, sanıklar H.A, R.B, A.G, C.Y, A.T, H.U, Ü.D, B.D, A.K, A.T, R.Ö, M.K ve M.Ş.Y'nin "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de meydana gelen olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 5'i çocuk 25 kişi tutuklandı, 10 şüpheli serbest bırakıldı.

Olaylara karıştıkları tespit edilen 10 kişinin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.