Eren Bülbül'ü şehit eden teröristler öldürüldü-İşte Leşleri...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırmızı Listede aranan PKK'nın sözde Karadeniz Bölge Sorumlusu Mehmet Yakışır ve Levent Dayan'ın öldürüldüğünü açıkladı.

Kırmızı Kategori'de aranan PKK’nın sözde Karadeniz Bölge Sorumlusu 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan dün gece Gümüşhane-Giresun hattı yaylalar bölgesinde süren operasyonlar esnasında güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.



EREN BÜLBÜL'ÜN İNTİKAMI ALINDI

Alınan bilgiye göre, dün gece Gümüşhane-Giresun hattı yaylalar bölgesinde Giresun ve Gümüşhane İl Jandarma komutanlıklarınca süren operasyonlar esnasında güvenlik güçleri PKK’lı bir grup teröristler ile sıcak temas sağladı. Üçtaş Köyüne bağlı Sarıtaş yaylası kırsalında sağlanan temas sonrası ‘Kobra’ diye tabir edilen zırhlı araç ile açılan ilk ateş sonucu iki PKK’lı etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen PKK'ların sözde Karadeniz lideri Zeynel kodlu telsizi kullanan 'Cudi Zaza' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan olduğu belirlendi. Terörist grubun geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Trabzon'un Maçka ilçesinde Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül'ü şehit edilmesi olayının ve geçtiğimiz günlerde son olarak Giresun’un Güce ilçesi Ağaçbaşı Yaylası Kavaklıbel mevkiinde Uzman Çavuş Ali Cevizci’yi şehit eden grup olduğu öğrenildi.

BAKAN SOYLU DUYURDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise etkisiz hale getiren PKK’lılar ile ilgili haberi twitter hasadından duyurdu. Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

“Eren Bülbül; Şimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleşler cehennemde sen cennettesin. Kahraman jandarmamızı kutluyorum"



Son 10 yıldaki eylemlerde hep o hainin parmağı vardı

Etkisiz hale getirilen PKK’lılardan birinin bölge sorumlusu ve İçişleri Bakanlığında aranan teröristler listesinde 1 milyon liralık ödül ile ‘Kırmızı’ listede aranan ‘Zeynel’ kodlu telsizi kullanan ‘Cudi Zaza’ kod adlı Mehmet Yakışır olduğu tespit edildi.

Bölgede geçen 10 yılda bölgede yaşanan tüm eylemlerin emrini veren terörist olarak bilinen Yakışır, son olarak Giresun’un Güce ilçesi Ağaçbaşı Yaylası Kavaklıbel mevkiinde Uzman Çavuş Ali Cevizci’yi şehit etmişti.



“Telsizde yalvarmıştı; Biran evvel çıkartın”

Uzman Çavuş Ali Cevizci’nin şehit edilmesinin ardından bölgede sıklaştırılan operasyonlarda telsiz kestirmesi alınan PKK’lılar üstleri ile girdikleri muharebede, "Bizi buradan biran evvel çıkartın" diyerek yalvarmıştı. Giresun, sınırından Gümüşhane sınırına geçerek Tunceli’ye geçmek isteyen grup Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş Köyü Sarıtaş yaylası kırsalında ilk önce fotokapanlara yakalandı. Alınan görüntünün ardından bölgede başlatılan operasyonlar sonucu askerin titiz takibi ile gece saatlerinde sıcak temas sağlandı. PKK’lılara karşı açılan ilk ateşte iki terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede bulunması muhtemel diğer örgüt üyelerine yönelik operasyonlar ise Gümüşhane-Giresun kırsalında genişletilerek devam ederken, bölgede yeni kan izlerine rastlandığı öğrenildi.



“2009’da 9 askeri şehit etmişti”

PKK’nın sözde Botan Eyalet Sorumlusu 'Cudi Zaza' kod isimli Mehmet Yakışır. PKK’nın 12 kişilik Karadeniz Açılım Grubu’nda bulunuyordu. Eylem dosyası kabarık olan PKK’lı Yakışır, Diyarbakır-Bingöl yolunda yapılan eylemleri organize eden isim olarak istihbarat raporlarına yansıdı. Cudi, Cesur ve ya Zaza kod isimlerini kullanan Bingöl Nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Yakışır ayrıca 2009 yılında Diyarbakır’ın Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarında zırhlı askeri araca yönelik 100 kilo patlayıcı ile saldırı düzenleyip 9 askeri şehit eden PKK’lı teröristlerin başında olduğu istihbarat raporlarına girmişti.

İşte öldürülen teröristlerin leşleri:






0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.