25 Şubat 2009

Betreff: Yan: (anadoluhaber) Re: türkiyede KÜRT VARDIR

fert tek basina, kendi dilinde, anladigi mealde,  kurandan okuyarak namazini kilar ,selman r.a  farsca kilmistir..
selam 
 
-------Originalmeldung-------
 
Von: no name
Datum: 25.02.2009 14:56:43
Betreff: Yan: (anadoluhaber) Re: türkiyede KÜRT VARDIR
 
isteyen Kuran-i Kerim'i istediği dilde okuyabilir. ama mealini okur. eger bir kisi ibadet etmek kastiyla Kur'an-i Kerim'i okumak isterse Arapca'dan baska bir dilde okuyamaz.( tabiki anlaminin ne oldugunu anlamak icin mealini, tefsirini okuyabilir hatta okumasi da sarttirki birseyler ogrenip ibret alip hayatina tatbik etsin.) cunku Allah cc Arapca olarak okunmasini istiyor. heleki Kur'an-i Kerim'in Arapca'dan baska bir dilde okunmasi ki anlam olarak O nu oz varligindan uzaklastirir. ki Kur'an-i Kerim'i ve Ezani Turkce okumaya calisanlarin niyetleri zaten ortadadir. (burada sizi tenzih ederim, sozum sizlere degildir) onlarin dinlen ibadetlen alakalari bile yoktur tek niyetleri Islami yozlastirmak yeryuzunden milletimizin kalplerinden silmektir ki bu da Allah'in izniylen mumkun degildir.cunku Allah cc "O'nu biz indirdik koruyucusu da biz olacagiz" diyor .heleki tarihi incelerseniz Ezani Turkce okutmaya calisan guruhun ne kadar maskot oldugunu ne kadar rezil oldugunu, kotu niyetli oldugunu her akil sahibi gorecektir.cunku niyetleri halis degildi.Ezanin tum kelimelerini sozde Turkce'ye cevirdiklerini sanan bu guruh sif Turk Halki farkina varmasin diye 'Hayyalelfelah" cumlesinin "Felah" kelimesini Turkce'ye cevirmeyip " "haydi Felah'a" diye kullanmislardir. cunku "Felah'in" anlami "Kurtulustur". Eger "Haydi Kurtulusa" denseydi bu millet namazin bir kurtulus oldugunu anlayip dort elle namaza sarilacak diye dusunup bu cumleyi tam olarak cevirmemislerdir. isteyen bariz yoldan google'dan bile arama yaptirabilir.
saygiyla kalin
no name

--- 25/02/09 Çar tarihinde ayla Berkin <aylaberkin@gmail.com> şöyle yazıyor:
Kimden: ayla Berkin <aylaberkin@gmail.com>
Konu: (anadoluhaber) Re: türkiyede KÜRT VARDIR
Kime: anadoluhaber@googlegroups.com
Tarihi: 25 Şubat 2009 Çarşamba, 10:14

Allah her dili mukaddes kılmıştır diyorsunuz ama Kuran'ın ve ezanın Türkçe okunmasına da karşı çıkılıyor!!!

25 Şubat 2009 Çarşamba 10:11 tarihinde ayla Berkin <aylaberkin@gmail.com> yazdı:
ABD'de her dilden konuşan, hatta her milleten insanlar vardır ve bu insanlar ABD'yi meydana getirmiştir ama tek bir resmi dilleri vardır. parlamentolarında da televizyonlarında da dairelerinde de halkın arasında da bu tek dil konuşulmaktadır. İngilizce. biz niçin Türkçe konuşmaktan korkuyoruz acaba. halk kendi arasında istediği dili konuşsun onlara bir yasak yok ama resmii olarak konuşulan dil Türkçedir.  bunun aksini düşünmek Türkyenin Ulus devlet yapısını bozmaktır. bunu da bir düşünün. Türkçe bilmeyen adayların da olduğu bir parlamentoda neasıl bir çalışma sağlanır. bunu hiç mi düşünmüyorsunuz acaba.

24 Şubat 2009 Salı 15:58 tarihinde Abdurrahman selam Sinop <a.selam@arcor.de> yazdı:

türkiyede herdili  konusan bir toplum vardir...
erevizyon , ingilizce sarkisini dahi türkiye yarista kullaniyor ve halkin dili kürtceyi yasakliyorsa... PKK ya lanet etsekte..
kürtce halkimizin ana dili heryerde kullanilmalidir..
ben DTP nin yerinde olsam kürtce bilip ama Türkce bilmiyen adaylari milletvekili yapar meclistede kürtce konustururdumm..
bu meteryalist nasyonalist ingiliz usakligini ulus doye halkimizin arasinda kardesligi saglayan dillerini dinlerini yasaklamis sistem anayasa veya baglayici halkimizin onayladigi bir sistem deyildir..
batidan zorlama yasalardir..
ve kürtler  ve türkler asimile edilmek istenmistir..
bunlara müsaedeilmemelidir..
ve davalarinda terörre bas vurmadan mucadelerini vermelidirler ve bu mucadele chp usaginin pes ettigi vakte kadar sürdürülmelidir.
evet meteryalsit kemalist akim dinsizligi nasyonalist düsünceyi ilke edinerek türk kürt vediyer etnik kimliklere dayatmaktadir..
Hayir demesini bilmiyenler asimile olmaya mahkumdurlar..
 
KÜRTLER ALLAHIN KULLARI VE ASLA bölgelerinde kimlik ve kültürleriyle  ASIMILE OLMAMALIDIRLAR::
olurruz diyenler sereflerini peskes ceken asagliklardir..
Allah bütün dilleri mukaddes kilmistir.
selam
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!




--
http://www.aylaberkin.com/




--
http://www.aylaberkin.com/



Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr
 
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen – von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.