10 Mart 2009

(anadoluhaber) Ermenilerin katlettiği Türkler Anıldı



Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde 10 Nisan 1918 yılında Ermeniler tarafından...

Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Alaca köyündeki şehitlikte düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 91 yıl önce Ermeni çetelerini vatanı bölmek için kullananların bugün de PKK terör örgütünü aynı amaç için kullandıklarına dikkati çekti.

Tarih bilinci oluşturmak için acı da olsa yaşanmış olayları hatırlamak ve hatırlatmak gerektiğini ifade eder Çobanoğlu, şunları söyledi:

''Amacımız milletler arası kini körüklemek, düşmanlıkları kalıcı hale getirmek değildir. Çetelerin yaptıklarını bütün bir millete mal etmek ya da dedelerinin yaptıklarının hesabını torunlarından sormak gibi bir maksadımız da yoktur. Ancak tarihsel gerçekleri açıkça ortaya koymak, milletimizin yaşadığı acıları unutmamak ve geçmişimizi bilerek, geleceğe yön vermek tabii ki boynumuzun borcudur.''

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu da Ermeni çetelerinin Alaca köyünde 278 Türk'ü katlettiklerini hatırlatarak, ''Ermeniler bu topraklarda bir Türk katliamı yapmışlardır. Bu, arşiv belgeleriyle de ortadadır'' dedi.

Ermenistan'ın ikili ilişkilerin başlaması için soykırım iddialarından vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Kürkçüoğlu, ''Sınır kapısının açılmasını istiyorlarsa anayasalarında Erzurum, Kars, Iğdır, Van'ın da sınırları içindeki Batı Ermenistan ifadesini kaldırmalıdırlar. İşgal altındaki Azerbaycan topraklarından çıkmaları gerekmektedir'' diye konuştu.

--
http://www.vatanbir.org
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.