T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) WG: {Arena-siyaset} (oybirligi) Her gün yeni bir yolsuzluk



--- Almina Türkcan <alminaturkcan@gmail.com> schrieb am Di, 3.3.2009:
Von: Almina Türkcan <alminaturkcan@gmail.com>
Betreff: {Arena-siyaset} (oybirligi) Her gün yeni bir yolsuzluk
An: demokratz-biz@googlegroups.com, dnm-ler-unsubscribe@yahoogroups.com, dusunce-iklimi@googlegroups.com, gizli_tarih@googlegroups.com, haberonline@googlegroups.com, HABERVER@yahoogroups.com, kultursanatgezihakkindakapsamlitartisma@googlegroups.com, kuvva-i-milliye@googlegroups.com, liberal-izmirliler@googlegroups.com, milletim@googlegroups.com, Nediryani@googlegroups.com, oncevatandergisi@googlegroups.com, osmanpamukoglu@googlegroups.com, oybirligi@googlegroups.com, sanalocak@googlegroups.com, tivranoz@googlegroups.com, turkgucu@googlegroups.com, TURKIYEHABER@yahoogroups.com, vatansizim@googlegroups.com, yurtsevenler@googlegroups.com, eglence-vakti@googlegroups.com, islamichalal@googlegroups.com, turancatli@googlegroups.com, cumhuriyetimizicin@yahoogroups.com, turkdev@googlegroups.com, ataturkunizindekiler@googlegroups.com, ne_mutlu_turkum_dyene@googlegroups.com, kirmizigunluk@googlegroups.com, kotanlartr@googlegroups.com, AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com, bamszdemokrasi@googlegroups.com
Datum: Dienstag, 3. März 2009, 10:33






1-) AKP ADAYLARI KANDIRDI

MHP Antalya İl Başkanı Aydın Yeşilyurt, eğilim yoklamasını ocak ayında yapan AKP'nin Antalya Büyükşehir, ilçe ve belde adaylarını aralık ayında belirlediğini iddia eden bir belge dağıttı. Yeşilyurt, "Bu belge doğruysa, aday adayları kandırılmışlardır. AKP de aday adaylarından haksız yere para toplamıştır. Bu nitelikli dolandırıcılıktır" dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Yeşilyurt, AKP Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman'ın, partiden ayrılıp MHP'den meclis üyeliği için başvuran Turhan Anatürk'ün adaylığına itiraz ettiğini anlattı. İtiraz nedeniyle AKP il örgütü tarafından Kemer İlçe Seçim Kurulu'na gönderilen yazıda AKP Merkez Yürütme Kurulu kararının yer aldığına dikkat çeken Yeşilyurt, "Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin imzasını taşıyan belgede, parti merkez yürütme kurulunun 16 Aralık 2008 tarihli toplantısında alınan karara yer veriliyor. Kararın altında Antalya Büyükşehir, 5'i merkez toplam 19 ilçe ile bu ilçelere bağlı belde başkan adaylarının adları yer alıyor" dedi.

AKP'nin Antalya'da 3 Ocak günü belediye başkan adaylarının belirlenmesi için eğilim yoklaması yaptığını belirten Yeşilyurt, "Eğer itiraz dosyasına iliştirdikleri bu belge doğruysa, adında adalet olan bir parti, kendi partililerini, AKP'ye gönül vermiş kişileri kandırmamış mıdır, aldatmamış mıdır?" dedi.

Belgenin doğru olması halinde, 16 Aralık'tan sonra belediye başkan adayı olmak için partiye başvuranlardan alınan bağışlar nedeniyle AKP'nin nitelikli dolandırıcılık suçu işlemiş olacağını iddia eden Yeşilyurt, şöyle devam etti: "Hadi belgenin sahte olduğunu kabul edelim, adaylar 16 Aralık'ta belirlenmemiş olsun; işte o zaman da MHP'nin Antalya adaylarına yönelik bu saldırıda Yüksek Seçim Kurulu sahte belgelerle yanıltılmak istenmiştir."

AKP Muratpaşa belediye başkan aday adayı iken istifa ederek MHP'ye geçen Muratpaşa belediye başkan adayı İsmail Erten hakkında da adaylıktan düşürülmesi için itirazda bulunulduğunu anımsatan Yeşilyurt, "Korkuteli, Manavgat, Kemer ve Muratpaşa'da yapılan itirazlarda aynı evrak kullanılmıştır. Zannediyorum, AKP tüm Türkiye'de aynı belgeyle adaylara itiraz etmektedir" dedi.

Her başvuruda 2.25 bin TL

AKP Antalya İl örgütü, büyükşehir hariç ilçe ve beldelerin tamamına yakınında temayül yoklamasını 3 Ocak'ta yaptı. 18 ilçe belediyesi için 57 belediye başkan aday adayı yoklamaya katıldı. Yoklamada 3 binin üzerinde partinin çeşitli kademelerinde görev alan üye ve yönetici oy kullandı. AKP, 11 Ocak'ta ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. AKP'de 74 belde belediyesinin belediye başkan adayları ise 29 Ocak'ta açıklandı. AKP'nin merkez ilçe belediye başkan adaylıkları için her başvurandan 2 bin 250 TL aldığı öğrenildi.

2-) SEçİM İHALESİNE 'DOĞAL AFET' KILIFI

Kadir Topbaş'ın başında bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimlere yönelik çıktığı "Muhtelif Gıda Alımı" ihalesini, Kamu İhale Yasası'nın "doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi" kapsamında "ivedi" olarak yapılması gereken ihaleler arasına soktu.

Kamu İhale Kurulu belgelerine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Muhtelif Gıda Alımı" İşi İhalesi'ne 27 Kasım 2008 tarihinde Kamu İhale Yasası'nın 21/b maddesindeki "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" kapsamında pazarlık usulüyle çıktı. Genel sekreter yardımcısı tarafından 26 Ocak 2009'da onaylanan ihaleyi Akyüz Gıda'nın kazandığı, 3 Şubat 2009'da teyit edildi.

Kurul reddetti

İhaleye 10 Şubat 2009 tarihinde itiraz eden özgür Gıda Sanayi Limited Şirketi ve Nazlı Ayşe Ceren Akbaşoğlu'nun dilekçesinde, "muhtelif kuru gıda alımı işinin pazarlık usulü ihaleye çıkarıldığı, ancak daha önce ihaleye davet edileceklerin sözlü olarak bildirilmesine rağmen sonradan yapılan ihaleye davet edilmedikleri, ihaleye faaliyet konusu kuru gıda olmayan, peynir ve dondurulmuş gıda olan dört firmanın davet edildiği, İdare'nin ihalede rekabet, eşit muamele ve güvenilirlik ilkelerini zedelediği, ayrıca ihalenin pazarlık usulü yapılmasının şartlarının oluşmadığı" iddialarına yer verildi.

Buna karşın kurul, özgür Gıda ve Akbaşoğlu'nun şikâyet başvurusunu reddetti.

3-)KDV OYUNLU İHALE

Ankara Anakent Belediyesi'nin yoksullara dağıtılmak üzere 1200'er ton elmayla portakal alımı ve dağıtılması işinde KDV oranını yüzde 8 yerine yüzde 18 uygulaması nedeniyle 1.7 milyon TL kamu zararına yol açtığı saptandı.

Sayıştay denetçileri, Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Anakent Belediyesi'nin, başkentte yaşayan yoksul, muhtaç ve dar gelirli ailelere dağıtılmak üzere alınan portakal ve elma ihalesini incelediler. Belediye tarafından 720'şer bin TL'lik, 1200'er ton elma ve portakal alındı. Elma ve portakal alımı için KDV oranının yüzde 8 yerine yüzde 18 olarak uygulandığı belirlendi. Katma Değer Vergisi Yasası hükümleri irdelenen Sayıştay sorgusunda şu değerlendirme yapıldı:

"Gerek yaklaşık maliyet hesabında, gerekse malın teslimi ve hizmetin ifası (elma ve portakalların dağıtımı) esnasında düzenlenen faturalarda malzeme ve dağıtım bedellerinin ayrı ayrı gösterilmesi ve malzeme temininin mal teslimi, dağıtım işininse hizmet kapsamında değerlendirilerek, bu işlemlerin tabi olduğu oranlarda katma değer vergisine tabi tutulması gerekirken, böyle yapılmamış mal alımı niteliğinde olan elma ve portakalın alımı işi için de yüzde 18 KDV uygulanmıştır. Bu durumda elma ve portakal alımı için yüzde 10 fazladan KDV ödenmiştir."

Elma ve portakal alımı için yüzde 10 fazladan KDV ödenmesi nedeniyle 144 bin TL'lik zarar oluştuğuna işaret edilirken Ankara Anakent Belediyesi'nden bunun gerekçelerinin açıklanması istendi.

Yardımın kime gittiği de belirsiz

Portakal ve elmaların dağıtıldığı belirtilen yoksul aileler de incelendi. Yapılan inceleme sonucunda, yardım yapılan ailelerin aylık gelir düzeylerini ve yardımın ilgililere ulaştırıldığını kanıtlayıcı belgelerin bulunmadığı tespit edildi.

Cumhuriyet


--
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.

M.Kemal Atatürk

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!




--
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.

M.Kemal Atatürk

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!






--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.