2 Ekim 2009

[anadoluhaber:/] 02.Ekim Kafkasya Bölgesinden Haber Özetleri

Gataevler İkinci Kez Mahkum Edildi

Gataev çiftine destek için kurulan internet sitesine göre, Khadizhat ve Malik Gataev çifti Litvanya mahkemesi kararı gereği 7 ay daha hapiste yatacak.

25 Eylül 2009 tarihinde, Litvanya’nın Kaunas kentinde Bölge Mahkemesi’nde Savcının iddialarının okunması ve davalı tarafın savunmasını sunmasından sonra mahkeme Khadizhat ve Malik Gataev çiftini 1 yıl 6 ay hapis ile cezalandırdı. Çiftin 11 ay hapiste kaldığı için 7 ay daha hapiste yatacak.


haberin devamı... www.shamilonline.org

***
Sasha Podrabinek İçin Yazma ve Yaşama Özgürlüğü

Rusya'dan bağımsız gazeteci, insan hakları savunucusu ve Sovyet döneminde bir siyasi mahkum Alexander (Sasha) Podrabinek, www.ej.ru adresindeki internet sitesinde yayınlanan bir makalesi nedeniyle ölüm tehditleri alıyor. Hükümet destekli gençlik çeteleri yazdığı gazeteyi bastı ve ailesine tehdit etmeye başladı.

haberin devamı... www.shamilonline.org


 
***
Hammarberg’in Raporu Yayınlandı: “Türkiye’de Sığınmacılar ve Mülteciler”
Daha önce yayınladığımız üzere, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg ve beraberindeki bir heyet, 28 Haziran-3 Temmuz 2009 tarihleri arasında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret süresince komiser ve beraberindeki heyet, sığınmacılar ve mültecilerin durumu dahil olmak üzere insan hakları konusunda çeşitli görüşmeler yaptı. Heyet, ulusal ve yerel yetkililer, uluslararası ve sivil toplum organizasyonları ile bir araya geldi; gözaltı merkezleri ve sığınmacıların ikamet alanları gibi çeşitli yerleri de ziyaret etti.

haberin devamı... www.shamilonline.org

 
***
Avrupa Parlamentosu’nda Kuzey Kafkasya’daki İnsan Hakları Tartışıldı

1 Ekim 2009 Çarşamba günü, Avrupa Parlamentosu’nda milletvekilleri ve Rus aktisivtlerin katılımıyla, Rusya’da ve özellikle Kuzey Kafkasya’da gittikçe kötüye giden insan hakları konusu gündeme taşındı. Rus yetkililerle ilişkilerde yapılacak baskılar ve ne tür bir denge politikası izlenmesi konusu tartışıldı.
 

haberin devamı... www.shamilonline.org

 
***
Mürtedler Sivil İnsanları Kaçırıp Öldürüyor ve "Militan" İlan Ediyor.

Shamilonline nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından aldığı bilgiye göre, yerel mürtedlerin çetebaşı Kafirov Kadirovsky, Kişisel bir operasyona katıldığını ve Benoy köyü civarında 20 mücahidten oluşan bir grubu sıkıştırdıklarını ve 8 mücahidi öldürdüklerini duyurdu.

haberin devamı... www.shamilonline.org

 
***
Kabardey-Balkaria , Nalchik te Çatışma 1 Mürted Polis Öldürüldü 3 Yaralı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Kaberdey-Balkaria ve Karaçay sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Kabardey in Başşehri Nalchik eteklerinde, Mücahidlerle yerel mürted polis güçleri arasında silah bir çatışma yaşandı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

 
***
Dağıstan, Erpel Köyünde 2 Mücahid Şehid Edildi İddiası

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Dağıstan sektörü haber kaynalkarından aldığı habere göre, işgalcilerin yandaş medyası Dağıstan bölgesi Temirhan Shurinskom (eski Buinaksk) yerleşim yerinin ormanlık alanı içindeki Erpel köyü yakınlarında yerel mürted güvenlikçiler ve FSB güçlerinin 2 mücahidi şehid ettiğini iddia etti.

haberin devamı... www.shamilonline.org

 
***
Özbekistan İslam Hareketi lideri Tahir Yuldashev Öldürüldü İddiası

Pakistan istihbarat yetkililerinin, 28 Eylülde Pakistan-Afganistan sınırındaki Güney Veziristan bölgesinde ABD ye ait insansız uçak tarafından düzenlenen bir füze saldırısında, Özbekistan İslam Hareketi lideri Tahir Yuldashev öldürüldüğü iddiasına karşın, bugün Amerikan Radio Liberty nin Özbekçe yayın yapan Radyo Ozodlik, bölümüne bir yalanlama geldi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

 
***
Çeçenya, Shatoi ve Goity de Siviller Kaçırıldı, İntihar Bombacısı İlan Edildi

Çeçenya nın Shatoi ilçesinde geçtiğimiz 27 Eylül de 2 enstitü öğrencisi kaçırıldı, yakın akrabaları ve ailesi bulabilmek için yerel polis birimlerine müracaat ettiler fakat aldıkları cevap olumsuzdu. Bir hafhta sonra aileler sadece öğrencilerin cansız bedenlerini bulabildiler. Yerel halktan görgü tanıklarının anlattıklarına göre bu masum 2 öğrenci her zaman olduğu gibi maskeli ve silahlı ölüm mangalarının çeteleri tarafından kaçırılmıştı.

haberin devamı... www.shamilonline.org 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.