22 Kasım 2009

[anadoluhaber:36232] Cumhuriyet Mitingleri Haçlı Seferi iddiası

yaznın tamamı: http://www.habervaktim.com/yazar/19343/omer_lutfi_mete__.html

Öte yandan yapılan cumhuriyet mitinglerinin dış kaynaklı olabileceğini ifade ettiniz ve bu mitinglerin 21. yy´da yapılabilecek en etkili haçlı seferi olabileceğini ifade ettiniz. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz.

Bu yeni bir proje değil diyorum ben. İçine başkalarının karıştığını ve Türkiye´de her zaman çeşitli fesatlarla, fitnelerle örgütlerin, çevrelerin bu sefer de içinde olduğunu belirtiyorum. Tabi ki bunun içerde iş birlikçisi vardır. Hedefi ve hedef kitlesi vardır. Bu mitinglere katılan insanların yüzde 99’u neye alet olduğunun farkında değil. Bu insanların yüzde 99’ u belki de gerçekten dinci insanların kendi hayat tarzına müdahale edebileceğini düşünüyor olabilirler ve samimiyetle korkuyorlardır.

Bu gerçek olabilir. Ama şu sorunun cevabı yok ortada: aynı çevreler; ‘Kıbrıs elden gidiyor, Kıbrıs satılıyor’ diye feryatlar ettikleri zamanlarda tepki mitingleri düzenlediklerinde 5 bin kişiyi bir araya toplayamamışlardı. Şimdi hangi sihirli değnek değdi de aynı çevreler yüz binleri meydanlara toplayabiliyorlar. Bu sorunun cevabı askıdadır. Bunu özellikle askıya asıyorlar.

Meydanlar hiçbir zaman kendiliğinden dolmaz. Bir meydana; çarpıcı bir olay, çok sevinen bir kişinin vefatı ya da çok tepki duyulan bir kişinin bir eyleminin yakalanması gibi bir hadise karşısında bu on binler, yüz binler toplanabilir. Mesela rahmetli Türkeş’ in cenaze töreninde Ankara´ya yüz binler koştu. Kimse o yüz binleri örgütlemedi. Rahmetli Özal’ ın cenazesinde de yüz binler Anıtmezar´ın etrafını iğne atsan yere düşmeyecek şeklinde doldurdu.

Bunun anlarım ama miting başka bir şeydir. Miting bir örgütlemedir ve bu para demektir, bu teşkilat demektir, bu bindirme demektir. Bu meydanlardaki toplanmayı önemseyelim. Sayın başbakanım bindirilmiş kısımlar demese iyi olur. Siz de biz de bu meydanlar da ki kalabalıkların ne dediğine dikkat etmek zorundayız. Arkada bir küresel ya da bölgesel fitnecinin tezgâhının bulunması ya da böyle bir durumda yabancıların Türkiye’ yi karıştıracak bir süreç doğurmaya çalışması başka bir şeydir.

Bu meydanlarda ki tepkiyi anlamak ve dinlemek başka bir şeydir. Bir devlet her türlü tepkiye anlayış göstermek, anlamak ve ondan bir ders çıkarmak durumundadır. Ama Abdullah Gül’ ün ya da başörtülü bir insanın cumhurbaşkanı olma ihtimali için bu kalabalığın toplanması doğal bir şey olamaz.

Ulusalcı, herkesten fazla milliyetçi ve bayrak düşkünü geçinen bu insanlar Türk Telekom yabancılara satılırken neredeydi? Bütün mesele bir başörtü mü? Belli ki bu dinci- laikçi çatışmasıdır. Bu projenin kime hayrı olabilir? Türkiye’deki herhangi bir unsura, din düşmanlığına bir faydası olabilir mi bu projenin?


TC vatandaşı ama din düşmanı olan bir adam böyle bir projeden ne elde edebilir? Bu herhalde başkasının işine yarar. Bu topraklarda yaşamayanların işine yarar. Buralarda oyun peşinde olanların işine yarar. Bunu söylemek büyük bir iddiada bulunmak değil ki. Dinci- laikçi kavgası, dincinin mi, laikçinin mi işine yarar? Ya da ortadakinin mi işine yarar?

Bu gerilim kime oy getirir? Bu gerilim belki CHP’ ye biraz daha oy getirir. Ama ne olur? İktidar mı yapar onu? Hayır. Hiç bir şey yapmaz. Yapsa ne olur ayrıca? Göğe delik mi açılır? Laikçilerin başı göğe mi değer?



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.