25 Kasım 2009

[anadoluhaber:36235] WG: (oybirligi) BASIN AÇIKLAMASI: MİT, "Karargâhevleri" yalanının "ham" iftira olduğunu itiraf etmiştir!

Ordu düsmanlarinin bilgilerine sunulur.

--- Fedai <yusuf.tuner@gmail.com> schrieb am Mi, 25.11.2009:

Von: Fedai <yusuf.tuner@gmail.com>
Betreff: (oybirligi) BASIN AÇIKLAMASI: MİT, "Karargâhevleri" yalanının "ham" iftira olduğunu itiraf etmiştir!
An:
Datum: Mittwoch, 25. November 2009, 11:24


BASIN AÇIKLAMASI

 

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Basri Özbey:

MİT, "Karargâhevleri" yalanının

"ham" iftira olduğunu itiraf etmiştir!

 

·        Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok tarafından tamamlanan "Karargâhevleri" soruşturmasının sonucunu derhal açıklamalıdır. Türk Ordusu'na yönelik tertibe seyirci kalmak, boyun eğmek ve hatta teslim olmak suçtur!

·        Sahte belge ve raporlardan dolayı yurtseverlerin suçlanması dönemi kapanmıştır. Sıra sahte belge ve uydurma raporları düzenleyen tertipçilerin yargılanmasına gelmiştir.

 

Milli İstihbarat Teşkilatı, "Ergenekon Davası"na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, "İP/Karargahevleri" iddiasının, imzasız bir ihbar mektubuna dayandığı, "doğrulanmamış" "ham" "istihbari" bilgi olduğu, "arz edilen makamların geriye yönelik araştırmaya gerek duymadıkları"nı bildirmiştir.

Bu açıklama suçun itirafıdır!

MİT, yalan ve iftira olduğu ilk bakışta anlaşılan bu "ham istihbari bilgileri", gerçek bilgiymiş gibi, "ciddi" raporlar haline getirip resmi makamlara sunmaktan çekinmemiştir.

MİT, muhataplarını bu bilgilerin, doğrulanmamış, ham bilgiler olduğu, delil olarak kullanılamayacağı konusunda uyarma gereğini duymamış, onları yanıltmıştır.

MİT, şimdi mahkemeye gönderdiği yazıda, ham-doğrulanmamış iddialar olduğunu, iddiaların tek bir imzasız ihbar mektubuna dayandığını ve en önemlisi delil olarak kullanılmasının mümkün olmadığını belirtmektedir.

"Ergenekon" tertibinin temel dayanaklarını, "Tuncay Güney Mülakatı", bu mülakat esas alınarak düzenlenen "MİT Raporu ve Şemaları", "Karargâh Evleri rapor ve şeması" gibi sözde bilgi ve sahte belgeler oluşturmaktadır.

Bu uydurma ve iftiralar, MİT tarafından, teşkilat içinde yuvalanmış Fethullahçı unsurların gayretleriyle raporlaştırılmıştır. MİT tarafından delil olarak kabul edilemeyeceği belirtilen, bu doğrulanmamış, ham istihbari bilgiler ve bunlara dayanılarak hazırlanan raporlardan hareketle soruşturmalar açılmış, masum insanlar tutuklanmıştır.

Ergenekon tertibinin en önemli ayaklarından biri olan "İP/Karargahevleri" iddiasının yalan ve iftira olduğu başından beri ısrarla açıkladık.

"Karargahevleri" soruşturması Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından yürütülmüştür. Soruşturma neticesinde, "Karargâh Evleri" iddiasının Türk Ordusu ve İşçi Partisi'ne yönelik bir tertip olduğu anlaşılmış ve soruşturma bu tertibi planlayarak uygulayanların tespitine yönelmiştir.  Bu kapsamda TSK içinde faaliyet yürüten bir kısım Fethullahçı tespit edilmiş ve tutuklanmış, tertibe ilişkin önemli kanıtlar elde edilmiştir.

Soruşturmayı tamamlayan Askeri Başsavcı Hâkim Albay Üçok, soruşturma sonucunun açıklanması aşamasına geldiğinde bir başka tertip sonucunda, hâkimlik teminatı çiğnenerek tutuklanmıştır. Böylece tamamlanan soruşturmanın sonucunun açıklanması ve tespit edilen F-tipi tertipçilerin ortaya çıkarılarak yargılanması bir süreliğine de olsa engellenmiştir.

Gelinen noktada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın da sorumluluğu vardır. Soruşturmanın tamamlanmasına karşın, Kuvvayı İnzibatiye'nin karargahı basıp, hakimlik teminatını hiçe sayarak hakim albayını tutsak almasına seyirci kalanlar, en azından tamamlanan soruşturma sonucunu açıklamak cesaretini göstermelidir.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Hâkim Albay Üçok tarafından tamamlanan "Karargahevleri" soruşturmasının sonucunu derhal açıklamalıdır. Bu Türk Ordusu'na yönelik olarak yürütülen "asimetrik psikolojik harekat"a karşı mücadelenin gereğidir.

Aksi hal, Türk Ordusu'na yönelik tertibe seyirci kalmak, boyun etmek ve hatta teslim olmaktır! Bu ise suçtur!

Öte yandan gerçeğin bir kez daha MİT tarafından itiraf edilmesine karşın, malum medya tarafından yalan ve iftiralara devam edilmesi, tertipçilerin aczini göstermektedir.

Bu sahte belge ve raporlardan dolayı yurtseverlerin suçlanması dönemi kapanmıştır. Sıra bu ve benzeri sahte belge ve uydurma raporları düzenleyen tertipçilerin yargılanmasına gelmiştir.

Türk Yargısı, tertipçileri hak ettikleri cezalara çarptıracaktır!




__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Sie sind Spam leid? Yahoo! Mail verfügt über einen herausragenden Schutz gegen Massenmails.
http://mail.yahoo.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.